Sterk debuut Willem Theunisse bij senioren

Willem Theunisse kende een sterk debuut

SLIEDRECHT – In de 6e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdkampioen Willem Theunisse bij zijn debuut afgelopen vrijdag direct indruk gemaakt. Tegen jeugdleider Jaap Euser kwam Theunisse een paard tegen 2 pionnen voor te staan. Euser moest alle zeilen bijzetten om niet te verliezen en kwam uiteindelijk goed weg met remise.

Koploper Wim Hokken ziet de concurrentie dichterbij komen na remise tegen een ontketende Luana Mensing. Hiervan profiteerden vooral William Gijsen en Wim Pool die wisten te winnen van respectievelijk Arco van Houwelingen en Dana Verheij.

Arjan van der Leij speelde met wit tegen Simon Kadijk. Arjan was verbaasd, dat Simon op zijn vijfde zet al zijn beide centrumpionnen had geslagen. Hij dacht toen met een schaakje een stuk te kunnen veroveren, maar hij kreeg tweemaal een matdreiging terug en stond toen een pion achter. In het middenspel maakte Simon een fout door zijn toren weg te geven tegen een loper en zo wist Arjan na ruim 2 uur toch te winnen. 

Bert Dobber won in aanvallende stijl

Kees Wessels won snel van Ferhat Erdogan en ook bij de partij tussen Bert Dobber en Maarten Hartkoren konden de stukken weer snel in het doosje. De partijen tussen Wout Boer en Henri Hartog, Meinte Smink en Rik Versteeg, Adrian Mensing en Sami Al-yassin, en Henk Prins tegen Johan Gijsen eindigden in alle gevallen in winst voor de sterkere speler.

Joost Stoker en Johan van de Griend speelden een spannende partij, die uiteindelijk in remise eindigde. Datzelfde resultaat boekte Jerry van Rekom tegen Hans Klein na een zeer merkwaardige partij.

Plusremises waren er voor Joshua Koers tegen Marcel Klein en Mike Boom tegen Mark van Hulst.

De 7e ronde zal op 15 oktober als vanouds weer op de donderdagavond worden gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie