Recordopkomst jeugdschaak

Joas Berkouwer,
de nieuwe nummer 2 in snelschaakcompetitie

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdagavond stonden in De Havik de rondes 17 t/m 21 van de snelschaakcompetitie op het programma bij de jeugd tot 18 jaar. Nog niet eerder werd er zo hard gestreden om de punten als op deze speelavond. Uiteindelijk stond er na 5 rondes een nieuwe koploper in de rangschikking: Vincent Langstraat verstootte Barend van Dieren met een score van 5 uit 5. Ook Joas Berkouwer deed het uitstekend (4 uit 5) en steeg naar plek 2.

De Havik was met 29 jeugdschakers uitverkocht: vanwege de huidige Covid-richtlijnen mocht er niemand meer bij in de speelzaal, behalve 1 begeleider. Naast Vincent wist ook Bram Theunisse vijfmaal op rij te winnen en daarmee 10 plaatsen te stijgen in het klassement. Jurrian Verweij was de verrassing van de avond: de jongeling scoorde 4,5 punt tegen ervaren tegenstanders. Hij wist onder andere kampioen Willem Theunisse te verslaan.

Zie hier de nieuwe tussenstand.

Een uitverkochte De Havik

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord