Kanonnen slaan toe tijdens online competitie

De ongeslagen koploper Peter vd Bergh

SLIEDRECHT – In de 2e ronde van de 4e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht deden alle favorieten het goed en eindigden zodoende in de top. Zo wist 7-voudig clubkampioen Peter van den Bergh de ronde te winnen met een 100% score. Hij gaat na 2 rondes ook soeverein aan kop in groep 1. Wie gaat hem nog van het kampioenschap afhouden?

Dat zou Adrian Mensing kunnen zijn, die als tweede eindigde, maar een matige eerste ronde kende. De talentvolle Adrian zal dus in de komende ronden moeten knallen om Van den Bergh nog voorbij te kunnen gaan.

Ook Arjan van der Leij liet zien achter het scherm in vorm te zijn met een derde plaats. Hij klom daardoor in de tussenstand naar de vierde plaats, vlak achter routinier Wout Boer.

Johan vd Griend, koploper gr. 2

In groep 2 kende Johan van de Griend een goede en de koploper na de 1e ronde, Arco van Houwelingen, een hele slechte ronde, zodat het in de tussenstand stuivertje wisselen werd. In deze groep maakte Peter Vis een grote sprong voorwaarts en staat inmiddels derde.

In groep 3 is Française Camille Breedveld de grote verrassing. Na 2 ronden laat ze alle mannen in deze groep flink achter zich. Simon Kadijk lijkt nog ene beetje in de buurt te komen, maar de nummer 3, Louis Liu, heeft al een hele grote achterstand op het Franse talent.

Aanstaande donderdag heeft de 3e ronde plaats van de druk bezochte Online competitie, al snakken ook de slimste sporters van Sliedrecht naar weer “echte” clubavonden.

Klik hier voor de tussenstand van de 4e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord