Adrian Mensing krijgt Sinterklaastoernooi niet zomaar cadeau

Adrian Mensing kreeg het niet cadeau

SLIEDRECHT – Het Sinterklaastoernooi bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht werd vooral gekenmerkt door veel cadeau te doen. Veel deelnemers aan het Online-toernooi gaven bewust of onbewust veel presentjes weg. Uiteindelijk profiteerde Adrian Mensing daarvan het meeste en wist hij het toernooi te winnen. “Ik heb veel geschwindeld”, gaf de winnaar later toe, maar de beste heeft ook altijd het meeste recht op geluk.

Toernooidirecteur Jurgen de Haan had waarschijnlijk vooraf flink getafeld, want er werd niet geschaakt in de gebruikelijke schaakopstelling, maar de beginstand was bij elke partij anders. Random werden de stukken op de onderste rij opgesteld. Dat was zeer verwarrend, maar bracht veel spannende partijen op het scherm.

Adrian Mensing bleek dus de handigste met de door voormalig wereldkampioen Bobby Fischer bedachte schaakvorm. De medefavorieten William Gijsen en Peter van den Bergh eindigden als tweede en derde.

Vader Breedveld keek trots toe

Camille Breedveld verraste iedereen door op een keurige tiende plaats te eindigen. De Franse gastspeelster wordt al een hele plaag voor alle Sliedrechtse schaaktoppers. Ook de Papendrechtse jeugdspeler Louis Liu liet zien zijn mannetje te staan tussen al die Sliedrechtse schaakkanonnen.

Aanstaande donderdag heeft de voorlaatste ronde plaats van de 4e Online Competitie. Daarin belooft het vooral in groep 1 een spannende aangelegenheid te worden. Gaat Poulidor Boer eindelijk kampioen worden, of zullen de favorieten weer terug gaan slaan?

De eindstand van het Sinterklaastoernooi ziet er als volgt uit:

Nr.NaamPunten
1Adrian Mensing22
2William Gijsen19
3Peter van den Bergh18
4Arjan van der Leij18
5Robert van Rekom18
6Jorik Klein15
7Wout Boer13
8Kees Wessels12
9Teunis den Rooijen10
10Camille Breedveld10
11Jerry van Rekom9
12Meinte Smink8
13Arjan Kreukniet8
14Peter Vis8
15Louis Liu8
16Rik Versteeg7
17Marco de Ruiter7
18Jaap Euser7
19Jurgen de Haan6
20Joshua Koers6
21Luana Mensing6
22Johan van der Griend4
23Ferhat Erdogan4
24Maarten Hartkoren3
25Stefan van der Waal3
26Simon Kadijk2
27Sami Al-yassin0
Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord