William Gijsen winnaar Nieuwjaarsonlinetoernooi

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht is het nieuwe jaar vlammend gestart. Niet met illegaal vuurwerk, niet met te kleffe, vette oliebollen of met slappe champagne, nee, na een bezinnende online Nieuwjaarsspeech van de in september stoppende voorzitter Jerry van Rekom vlogen de schaakstukken random over de vele beeldschermen. Toernooidirecteur Jurgen de Haan had het Fischer-randomschaak weer van stal gehaald. Dat betekent dat de paarden in de beginstand elders staan, maar ook alle andere zware stukken.

William was het minst in de war

Fischer-randomschaak is bedacht door oud-wereldkampioen Bobby Fischer, die af en toe in de war was. En zo lijkt het ook als deze schaakvorm wordt gespeeld.

Na een spannende avond met maar liefst 30 deelnemers bleek William Gijsen het minst in de war te zijn en wist hij de rest achter zich te laten. Wim Pool en Jorik Klein zijn het nieuwe jaar ook goed begonnen met een tweede en derde plaats.

De top-5 werd gecomplementeerd door Fransman Ronald Breedveld en de voorzitter. Opvallend was ook de tiende plaats van de toernooidirecteur, die aangaf wel vaker zijn stukken anders te zetten dan gebruikelijk en zodoende met randomschaak wel goed scoort.

Kopzorgen voor Klein

Arco van Houwelingen en Marcel Klein bewezen het meest in de war te zijn door het random-schaken, want beiden scoorden geen pepernoot, laat staan punten.

Klik hier voor de eindstand het Online Nieuwjaarstoernooi 2021.

Aanstaande donderdag 14 januari heeft de eerste ronde van de 5e Online competitie plaats. Leden, oud-leden of aspirant leden kunnen zich nog aanmelden via de online-schaaksite.

Afgelopen donderdag had ook de eerste gratis schaaktraining voor senioren plaats. Jurgen de Haan gaf aan maar liefst 6 nieuwelingen online schaaktraining. Aanstaande donderdag heeft de tweede training plaats. Dan zal Jorik Klein openingsles gaan geven. Opgeven voor deze gratis trainingen kan nog steeds en wel via secretaris Robert van Rekom, secretaris@schakendsliedrecht.nl

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord