Ferhat Erdogan brutaal aan kop in groep 3

Ferhat Erdogan,
de verrassende koploper in gr. 3

SLIEDRECHT – Na de 2e ronde van de 5e Online Competitie van Schaakvereniging Sliedrecht gaat Ferhat Erdogan verrassend aan kop in groep 3. Erdogan speelt altijd zeer aanvallend. Dat is vaak ook riskant, maar dat levert vaak in ieder geval mooie partijen op en dit keer leverde een goede ronde hem de voorlopige koppositie op in groep 3. Met nog 4 ronden te gaan zal Ferhat nog vaker goed moeten scoren om kampioen te worden, maar de eerste zet is geslaagd!

In dezelfde groep 3 heeft nieuwkomer Jan van Heukelum de derde plaats ingenomen. Dat belooft nog wat voor de rest van de competitie, die inmiddels al 33 deelnemers kent.

De 2e ronde werd een prooi voor de winnaar van het Nieuwjaarstoernooi, William Gijsen, die ongeslagen bleef en clubkampioen Niels Mijnster en Adrian Mensing voor bleef. Ook in de totaalstand na 2 ronden gaat Gijsen stevig aan kop. Dat zegt nog niet veel, want de toernooidirectie heeft speciale regels bedacht waarbij d beste score in het toernooi af zal vallen.

In de tussenstand in groep 1 volgen Arjan van der Leij en nieuwkomer Arjan Kreukniet al op aardige afstand van koploper Gijsen.

Toernooidirecteur Jurgen de Haan,
koploper gr. 2

In groep 2 heeft toernooidirecteur Jurgen de Haan het heft in handen genomen. Na een prima 2e ronde nam hij de koppositie over van Bert Dobber, die een mindere ronde kende. Opvallend is wel de derde plaats van Martijn Stoker in deze groep. Hij staat zelfs ruim voor op zijn grote voorbeeld, broer Joost.

Aanstaande donderdag heeft de 3e ronde van de 5e Online Competitie plaats.

Klik hier voor de tussenstanden van de 5e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie