Jeugdschaker Jurrian Verweij stijgt met stip bij RatingRace

Toptalent Jurrian steeg met stip

SLIEDRECHT – Hij staat met zijn 8 jaar al te boek als groot talent. Dat bewijst hij nu ook bij de online competitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Jurrian Verweij schaakt nog niet zo lang, maar het 8-jarige talent is al een grote plaag voor de sterkste jeugdspelers van Sliedrecht. Zo wist hij in de 2e ronde van de RatingRace onder andere jeugdkampioen Willem Theunisse resoluut van het bord te vegen.

Met een fraaie 2e plaats in de 2e ronde steeg de neef van voormalig toptalent Floris Verweij naar de 3e plaats te stijgen in de tussenstand van de net gestarte nieuwe online competitie. Hij met alleen Sven Langstraat en Willem Theunisse voor zich dulden. Maar hoe lang nog?

Jabber speelt steeds sterker

Ook Jabber Al-Yassin doet het in de nieuwe competitie uitstekend. Met aanvallend spel heeft hij zich al naar de vijfde plaats gespeeld. Hij heeft zelfs het podium in zicht. De komende 3 ronden heeft hij de kans om dat waar te maken.

Familie Theunisse kent in Theo ook een top-5 speler, want Theo staat inmiddels 4e en hij heeft nog veel kans om de top 3 te bereiken.

Aanstaande donderdag heeft de 3e van de 5 ronden plaats. Competitieleider Joost Stoker heeft beloofd dat in de 3e ronde de stukken weer over het scherm zullen vliegen.

De nieuwe tussenstand ziet er als volgt uit:

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord