Schaaknestor Johan van de Griend grijpt de macht

Schaaknestor Vd Griend trots aan kop

SLIEDRECHT – Hij is met zijn 71 jaar één van de oudst actieve spelers van Schaakvereniging Sliedrecht, maar hij speelt nog als een jonge hond. Dat bewees Johan van de Griend wel in de 3e ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Met een prima score wist hij namelijk de koppositie in groep 2 te pakken en weet hij voorlopig Jurgen de Haan en oud-raadslid Peter Kraaijeveld achter zich te houden.

Van de Griend kun je bijna een profspeler noemen, want schaken, schaken en nog eens schaken is zijn leven. Zo speelt hij al jaren bij Schaakclub Dordrecht, maar is sinds vele jaren ook actief bij Sliedrecht. En zonder corona neemt hij wekelijks wel deel aan een toernooi in binnen- of buitenland. Nu gaat hij dus trots aan kop in groep 2 van de huidige Online Competitie.

3e rondewinnaar Teunis den Rooijen

In groep 1 was het stuivertje wisselen aan de top. Arjan van der Leij is de nieuwe koploper, maar zijn voorsprong op Robert van Rekom, 3e-ronde winnaar Teunis den Rooijen en Adrian Mensing is minimaal. Omdat de beste 3 scores tellen is er met 2 rondes te gaan nog niets beslist.

In groep 3 kreeg koploper Rien Lodder gezelschap van de goed scorende Ferhat Erdogan, die met zijn aanvallende spel een flinke sprong voorwaarts maakte en nu dus gedeeld eerste staat. Stefan van der Waal staat na een iets mindere ronde nu op de 3e plaats, die hij moet delen met Jan van Heukelum.

Aanstaande donderdag heeft de 4e ronde plaats en zal menig schaakstuk van het bord worden geslagen door één van de fanatieke deelnemers.

Klik hier voor de tussenstand van de 6e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord