Jorik Klein voegt 6e Online Competitie toe aan zijn palmares

Winnaar Jorik Klein

SLIEDRECHT – Na een uiterst spannende laatste ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is Jorik Klein de winnaar geworden. Tot en met de laatste zet was het spannend wie deze 6e digitale editie zou gaan winnen en dat gold in elk van de 3 groepen. In groep 1 wist Jorik Klein dus met een uitstekende laatste ronde zijn naaste belagers, William Gijsen en Arjan van der Leij, nipt voor te blijven. Hij moest daar diep voor gaan en Klein jr. kon zich foute zet veroorloven in de laatste zetten, seconden van deze competitie.

Zo kon de jongste der familie Klein weer iets toevoegen aan zijn inmiddels al indrukwekkende palmares. Met zijn 20 jaar is hij al een keer clubkampioen geworden, heeft hij het OKD al op zijn naam staan en naast de winst in de 1e editie van de Online competities nu dus ook de 6e en meest spannende editie. En de speler en teamleider van het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt nog meer in zijn mars te hebben.

Toernooidirecteur De Haan, winnaar gr 2

Ook in groep 2 was het spannend tot de laatste zet. Uiteindelijk bleef toernooidirecteur Jurgen de Haan oud-raadslid Peter Kraaijeveld nipt voor. Knap was de derde plaats van Peter Vis, die favorieten als Johan van der Griend en Bert Dobber voor bleef.

In groep 3 eindigden Stefan van der Waal en debutant Jan van Heukelum als gedeeld eerste, maar op basis van de sterkste tegenstanders is Van der Waal uitgeroepen tot kampioen. Titelverdedigster kende een sterke eindsprint, maar kwam net een halfje tekort voor titelprolongatie.

Aanstaande donderdag heeft het traditionele Eierenschaak plaats. Dit keer ook weer digitaal, maar door een ludieke actie zullen alle leden fysiek eieren ontvangen.

Klik hier voor de eindstanden van de 6e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie