Familie Theunisse knalt in eerste ronde Supercup

Bram Theunisse startte goed

SLIEDRECHT – Na een spannende RatingRace en een gezellige editie van Paasschaak is de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht afgelopen donderdag gestart met een nieuw 5-daags online toernooi: de Supercup. In de eerste ronde daarvan wist familie Theunisse hard toe te slaan. Vooral Bram liet van zich spreken door direct de gedeelde eerste plaats te pakken.

Het 11-jarige Hardinxveldse talent staat samen met zijn neven Willem en Theo aan kop en dat is een prestatie van jewelste. Ook de verrassende Jaimy Bakker en favoriet Sven Langstraat delen de eerste plaats. Dat betekent voor de volgende ronde knallen op het scherm!

Ricardo Veen speelt sterk

Verrassend is de zesde plaats van Ricardo Veen, die online een sterke indruk maakt en al menig favoriet beentje heeft gelicht. En oud-jeugdkampioen Karel Peursem laat ook zijn oude vorm weer zien en kan zich ook nog gaan mengen om de ereplaatsen.

Het speeltempo is afwisselend 10min+0 (4 partijen op een avond) en 5 min+0 (8 partijen op een avond). Diegene die na 5 ronden bovenaan staat, wint de Supercup. Ook diegene die op plek 10 eindigt heeft prijs.

Op de avonden dat het speeltempo 10 minuten per persoon per partij bedraagt, tellen de gescoorde Lichess-punten dubbel. In totaal wisten 5 jeugdleden gisteren 3 uit 4 te scoren. Komende donderdag geldt het klassieke snelschaaktempo (5 min) en zijn er wederom in totaal 8 punten te verdienen voor het klassement. Alle Sliedrechtse jeugdleden zijn weer van harte welkom online.

De tussenstand ziet er na de eerste ronde als volgt uit:

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie