Julian van Dieën scoort goed in ronde 2 Supercup Jeugd

Julian van Dieën scoort steeds beter

SLIEDRECHT – Hij heeft het schaken van zijn vader geleerd. Langzaam maar zeker wordt hij sterker en het zal niet lang meer duren voordat hij zijn vader zal verslaan. Dat zal in Huize Van Dieën voor veel rumoer gaan zorgen, want zoon Julian zal de schaakmacht van vader André over gaan nemen. Julian bewees namelijk in de tweede ronde van de Supercup bij de jeugd dat hij steeds beter gaat scoren. Door een vierde plaats in deze ronde steeg hij naar een verdienstelijke zevende plaats.

Opvallend is dat Julian aanvallend speelt, terwijl vader André vaak vanuit de verdediging probeert te scoren. Een soort Ajax – Feyenoord dus, waarbij de kampioen reeds bekend is!

Aan kop staat Willem Theunisse, die een kleine demarrage plaatste en met broer Theo een klein gaatje heeft geslagen. Theo zal het halfje achterstand zeker goed willen gaan maken. Op de derde plaats staat Sven Langstraat, die na de winst in de vorige competitie nog op gang moet komen.

Fraai is de vierde plaats van Jaimy Bakker, die normaal gesproken heel sterk in weggeefschaak is, maar nu het podium in zicht heeft.

Aanstaande donderdag heeft de derde ronde van de SuperCup plaats. Kijken welke jeugdspeler dan het beste in vorm is.

De nieuwe tussenstand bij de online Supercup van de Sliedrechtse schaakjeugd vind je hier.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie