‘Fransman’ Ronald Breedveld aan kop in Online Competitie

Fransman Ronald Breedveld aan kop

SLIEDRECHT – ‘Fransman’ Ronald Breedveld heeft brutaalweg de leiding genomen in de 7e Online Competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht. Hij is de kleinzoon van de voormalige ondernemer in ijzerwaren en gereedschappen op de Kerkbuurt, P. Breedveld, en hij is de zoon van oud-onderwijzer John Breedveld. Tevens is hij jarenlang een vaste kracht van het eerste team van Sliedrecht geweest, maar door een verhuizing naar Frankrijk is spelen voor Sliedrecht lastig. Door de corona-crisis kan hij de afgelopen maanden wel online meedoen (“Elk nadeel heb z’n voordeel”) , net als zijn dochter Camille. En dus niet zonder resultaat.

Naast het succes van dochter Camille, die een paar keer groep 3 heeft gewonnen, staat Ronald nu zelf bovenaan in groep 1. Zijn voorsprong op Arjan van der Leij en Jorik Klein is echter minimaal, maar voorlopig staat hij aan kop met nog 3 ronden te gaan.

In groep 2 zag koploper Johan van der Griend concurrent Jurgen de Haan langszij komen, terwijl Alblasserdammer Kees Brinkman op een verrassende derde plaats staat.

Louis Liu aan kop in groep 3

In groep 3 slaat de jeugd toe. Aan kop gaat het Papendrechtse talent Louis Liu. Het jeugdtalent staat zijn mannetje in het geweld van veel favorieten. Zijn voorsprong op de steeds sterker spelende Stefan van der Waal en jeugdspeler Maarten Hartkoren is echter minimaal.

Al met al volop spanning in alle groepen. Dat belooft nog wat voor de komende 3 ronden.

Klik hier voor de tussenstand van de 7e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie