Diploma’s voor schaakjeugd

Diploma’s voor Gerard, Joas, Jurrian en Roël

SLIEDRECHT – Ondanks de coronapandemie heeft de Sliedrechtse schaakjeugd gewoon doorgestudeerd. Hoezo niet naar school? De Sliedrechtse schaakjeugd is natuurlijk slim zat om zelfstandig te leren, terwijl de schaaktrainers op afstand de jeugdspelers prima kunnen ondersteunen. Dat heeft in ieder geval afgelopen dinsdagavond geleid naar het succesvol afleggen van examens in de verschillende Stappen. Examinator Jerry van Rekom kon dan ook na een spannend uur alle examenkandidaten een diploma overhandigen.

Gerard slaagde met een 9

Alle kandidaten moesten binnen een uur 24 schaakopgaven oplossen en dat deed de Sliedrechtse jeugd uitstekend. Zo wist nieuwkomer Gerard van der Meijden bijna cum laude te slagen voor Stap 1. Met een 9 kan de leerling van trainer Niels Mijnster zeker trots zijn.

Joas slaagde voor Stap 2

Joas Berkouwer, een andere leerling van de Sliedrechtse clubkampioen, wist met hetzelfde cijfer te slagen voor Stap 2. Een prima prestatie voor het Hardinxveldse talent.

Jurrian behaalde een 8,5

De leerlingen van de examinator, Jurrian Verweij en Roël Koopman, wisten ook met prima cijfers te slagen voor Stap 2. Gezien de leeftijden van beiden is een 8½ een prachtig cijfer.

Roël slaagde ook voor Stap 2

Zo wist dus elke kandidaat te slagen en dat bewijst dat de Sliedrechtse schaakjeugd ondanks de coronabeperkingen zich verder ontwikkelt. Dat belooft nog wat voor de komende tijd, waarin de trainingen weer fysiek plaats kunnen vinden. De trainers zullen hun handen vol hebben aan de talentvolle jeugdspelers.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord