William Gijsen winnaar Rapid-vierdaagse

Kampioen William Gijsen

SLIEDRECHT – Favoriet William Gijsen heeft met een minimale voorsprong de Sliedrechtse Rapid-vierdaagse op zijn naam geschreven. Tot de laatste zet was het spannend en toernooidirecteur Joost Stoker kon na lang rekenen uiteindelijk aankondigen dat Gijsen op basis van de meeste winstpartijen de kampioen is geworden van de rapidcompetitie, die 4 avonden heeft geduurd. Gijsen bleef Peter van den Bergh en Floris Verweij dus nipt voor. Met dit kampioenschap bewees William Gijsen opnieuw tot de sterkste schakers van Sliedrecht te behoren.

Winnaar categorie B, Jurgen de Haan

Ook in categorie B was het tot de laatste seconde spannend. Kersvers nieuw lid Jeroen Brandsma had lange tijd de beste kansen, maar zag op het laatste moment Jurgen de Haan de eerste plaats pakken. Ook De Haan heeft het afgelopen jaar meters gemakt qua speelsterkte en dat bewees hij nu opnieuw met een kampioenschap. Brandsma werd tweede en Kees van der Does zag zijn goede spel beloond worden met een derde plaats.

Louis Liu won categorie C

In categorie C sloeg Louis Liu hard toe. Met een uitstekende slotavond wist hij de eerste plaats veilig te stellen. Hij bleef de nummers 2 en 3 Simon Kadijk en Ferhat Erdogan ruim voor en wist zodoende de hoogste trede te betreden.

Opvallende uitslag in de laatste ronde was de remise tussen vader en zoon Al-Yassin. Zoon Jabber hield zijn vader Sami in bedwang en wist een keurig halfje te boeken.

Jabber ziet toe hoe zijn vader Sami aanvalt

De eindstand van de zeer succesvolle vierdaagse ziet er als volgt uit:

*obv aantal winstpartijen **obv loting ***obv onderling resultaat ****obv aantal winstpartijen

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord