El Presidente Jerry van Rekom neemt na bijna 39 jaar afscheid van bestuur

Jerry van Rekom draagt de hamer over aan Marcel Klein

SLIEDRECHT –  Op de Algemene Ledenraadsvergadering van de Schaakvereniging Sliedrecht nam Jerry van Rekom na bijna 39 jaar (waarvan de laatste 9 jaar als voorzitter) afscheid van het bestuur. Hij droeg het stokje van voorzitterschap over aan Marcel Klein, die hem daarna ook toesprak.

De nieuwe voorzitter zei o.a.: “39 jaar bestuurslid van Sliedrecht.  Dat is meer dan je halve leven. Dat is niet alleen een lange tijd, maar je hebt in die jaren ook echt je stempel op de Schaakvereniging Sliedrecht gedrukt.  Dit heb je gedaan op een voor jou kenmerkende manier.  Een manier die bij je past.  Nooit extreem op de voorgrond, liever op de achtergrond, maar wel altijd sturend en regelend. Voor jou was de schaaksport meer dan een denksport die een leven lang mee kan gaan. Jij wist als geen ander dat het ook een middel tot sociaal contact is. Dat paste ook geheel bij het DNA van schaakclub Sliedrecht, waarbij het sociale aspect van een vereniging ook altijd erg belangrijk was en zal blijven.  Dat DNA heb jij mede vormgegeven en dat aspect hebben wij juist ook de laatste 9 jaar nog extra mogen zien”

Marcel spreekt Jerry toe

Klein stelde vervolgens dat er 2 specifieke punten zijn waar Jerry een belangrijke stempel op heeft gedrukt: “Allereerst is dat wat mij betreft jouw werk bij de jeugd.  Toen ik de kronieken van de jeugd ging beschrijven, voor een toekomstige uitgave van een nieuwe versie over onze verenigingen, viel mij op dat dit gelijk loopt met jouw bemoeienissen bij de jeugd.  Tot op de dag van vandaag plukt de vereniging hier de vruchten van.  Kijk maar naar de clubkampioenen van de laatste jaren (en waarschijnlijk ook de komende jaren) of naar het aantal jonge bestuursleden. Uniek voor Nederland.  Een nauwgezet jeugdbeleid voor een dorp als Sliedrecht zorgt ervoor dat de samenstelling van onze vereniging totaal anders is dan bij vele andere verenigingen.  Veel actieve jeugd, jongeren en dus ook een nieuw kader en een KNSB 1 team wat voor een groot deel bestaat uit eigen jeugd. Jij hebt er voor gezorgd dat er bij de jeugd RSB kampioenen kwamen, dat jeugdteams landelijk gingen spelen, dat er zelfs enkele Nederlandse kampioenstitels werden behaald en dat ons hoogste jeugdteam landelijk een aantal jaren met de absolute top meedraaide.  Dat is niet alleen goed voor de jeugd, maar zeker ook voor de vereniging, die nu opnieuw meer dan 100 leden kent.   Jouw enthousiasme, coachende en stuwende manier werkte hierin. 

De tweede verdienste die ik graag willen noemen is het sociale aspect. Ook dat is iets wat bijzonder is bij onze vereniging.  Dat sociale karakter is ook zeker mede gevormd door jou. Het omzien naar de ander.  Het helpen van elkaar, het klaarstaan voor clubleden, ook als ze het soms wat moeilijker hebben.  De feestjes rondom de lustrum geboortejaren, de ludieke stukjes in het clubblad, de luchtige toon van veel zaken. Veel is ook te danken aan jouw inbreng. Als voorzitter heb je hier ook de laatste jaren een belangrijke rol in gespeeld”

De oorkonde van Ere-voorzitter

El Presidente was de geuzennaam voor Jerry.  En terecht, want hij was meer dan een voorzitter.  Namens het bestuur mocht de nieuwe voorzitter dan ook benoemen tot Ere-voorzitter van de vereniging, een nieuwe titel die ook niet gauw weer vergeven zal worden. Naast een mooie reischeque, mocht Jerry ook namens de schaakbond al een gouden speld ontvangen.  Ook de Schaakbond eert Jerry voor zijn werk in de vereniging, de regio en bijvoorbeeld ook voor zijn werk rondom de Leeuw openingen.

Arco van Houwelingen vult de leeggevallen plaats in het bestuur op.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie