Prijswinnaars Sliedrechts Jeugdkampioenschap bekend!

Angel Theivendram was met een mooie 5e plaats de beste dame van het seizoen

SLIEDRECHT – Op donderdag 9 september start een nieuwe Najaarscompetitie voor de jeugd. Afgelopen donderdag is echter al het nieuwe seizoen afgetrapt met een aantal beslissingspartijen voor het Sliedrechts Jeugdkampioenschap 2020-2021. De kampioenen waren vóór de vakantie al bekend: Jaimy Bakker won groep 1, Justin Sloots groep 2. Veel van de overige prijzen waren echter nog niet vergeven: er moesten maar liefst 4 beslissingsmatches gespeeld worden om de definitieve eindstand te kunnen vaststellen. Aansluitend heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden.

In groep 1 streden Theo Theunisse en Jabber al-Yassin nog om plaats 4 van groep 1; beide spelers waren vóór de vakantie geëindigd op 36 punten. De matches bestonden uit 2 partijen snelschaken. Theo wist Jabber met 2-0 te verslaan.

Jabber en Theo met de buit
Vincent Langstraat, plek 2 groep 1

De strijd om podiumplaats 3 in groep 2 was hevig. Aan het begin van de avond waren er nog 4 kanshebbers: Niels Theunisse, Sharujan Ratnam, Rik Slagboom en Angel Theivendram. Na 2 lange knock-out-rondes bleek Niels de sterkste en pakte daarmee brons. De spannendste wedstrijd was de strijd om plek 10 van groep 2 en de bijbehorende beker. Pas na 3 lange snelschaakpotjes wist Christie met nog 2 seconden op de klok de winst binnen te halen en daarmee haar eerste beker te verschalken.