Gouden A-teamspelers redden eerste schaakteam

William speelde ijzersterk

SLIEDRECHT – Na een coronavrije schaakperiode is de landelijke competitie eindelijk weer begonnen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht is verder verjongd en de teamleiders Robert van Rekom en Jorik Klein gaan voor een hoge positie in de sterke derde klasse F. In de eerste ronde is er een goede start gemaakt door een nipte overwinning op RSR Ivoren Toren 1. Vooral de spelers van het voormalige gouden A-team deden zich gelden.

Marijn debuteerde met winst

William Gijsen maakte indruk door een zeer ingewikkelde stelling resoluut naar winst te spelen en dat tegen de sterkste speler van de Rotterdamse tegenstander.

Marijn den Hartog maakte zijn debuut in de Sliedrechtse hoofdmacht en scoorde direct een vol punt. Na een aardige schuifpartij maakte Den Hartog het krachtig uit.

Adrian won in aanvallende stijl

Adrian Mensing speelt altijd op de winst, maar dat kost altijd ook veel bedenktijd. Nu was dat niet anders, maar zelfs in hoge tijdnood wist hij de beste zetten te vinden en wist hij een vol punt te behalen.

Dat was ook nodig omdat kopman Niels Mijnster onverwachts verloor, terwijl ook Dana Verheij een vrijwel gewonnen stelling alsnog verloor.

Arjan van der Leij speelde een matige opening en moest op jacht naar tegenkansen. Die kreeg hij ook en met remise was na een uur spelen geen rekening mee gehouden, dus een meevaller.

Wim Pool speelde een wisselvallige partij, maar dat deed zijn tegenstander ook, dus was remise de enige juiste uitslag.

Invaller Peter van den Bergh speelde een degelijke partij en leek met pionwinst op een vol punt af te stevenen. Zijn tegenstander knokte zich echter terug in de partij en wist uiteindelijk een halfje veilig te stellen, het halfje dat Sliedrecht ook nodig had om een 4,5-3,5 zege te boeken.

De eerste stap naar een hoge eindklassering is gezet. Klik hier voor de tussenstand in 3F.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie