Kansloze wedstrijd voor tweede schaakteam

Eindelijk weer volle bak in De Havik

SLIEDRECHT – De herstart van de landelijke schaakcompetitie bracht het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht geen goede start. Tegen het zwaar favoriete S. Landau Axel 1 werd een kansloze 2,5-5,5 nederlaag geleden. De Sliedrechtse reserves zullen in de derde klasse G moeten gaan knokken om handhaving te realiseren. De teamleiders Joost Stoker en Jerry van Rekom hebben de beschikking over enkele nieuwe routiniers, maar zagen jeugdspelers vertrekken.

Joost kon het niet bolwerken tegen FM Helmut Froeyman

Tegen de Belgische Zeeuwse tegenstander maakten Johan van der Griend en Meinte Smink hun debuut als basisspeler voor een Sliedrechts team. Beide spelers lieten goed spel zien en hadden beiden licht voordeel in hun partij. Dat voordeel bleek uiteindelijk te weinig te zijn voor de volle winst, zodat beiden met remise een goed debuut maakten. De kopmannen Joost Stoker en Theo Dekker hadden het zwaar en moesten na een zware partij allebei de vlag strijken en het punt aan de Belgische opponenten laten.

Jerry van Rekom speelde een wisselvallige partij, waarin hij alle zeilen bij moest zetten om niet te verliezen. Een nadelige stelling boog de kersvers erevoorzitter om naar een voordelige stelling, maar die uiteindelijk in remise verzandde.

Meinte speelde een sterke partij
Jurgen redde de eer met een vol punt

Ook Willem Kuiper en Kees van der Does konden geen vuist maken en verloren beiden vrij geruisloos. Tenslotte redde invaller Jurgen de Haan de Sliedrechtse eer met een moeizame, maar verdiende winstpartij.

De nederlaag was verdiend. Klik hier voor de stand in 3G.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord