Sliedrecht KNSB 1 start winning streak

Wim Pool
Wim Pool haalde een belangrijk punt binnen

DELFT – Tijdens de online competities op Lichess hebben we kennis kunnen maken met de zogeheten ‘winning streak’ (beter bekend als ‘het vlammetje’). En het eerste team is inderdaad ‘on fire’ na de tweede overwinning op rij!

In Delft werd tegen DSC 3 een moeizame 4,5-3,5 overwinning behaald. Werden de matchpunten in de eerste wedstrijd nog binnengehaald door de jonkies, nu was het de beurt aan de ervaren mannen om de winst veilig te stellen.

Teamleider Robert vertelt hoe het ging op de borden.

De teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom moesten de eerste wedstrijd allebei missen. Ze waren er dus op gebrand om resultaat te boeken. Zowel met het team, als persoonlijk. Beide partijen kwamen nooit echt van de grond en eindigden voor de tijdcontrole in remise. Gezien de stand en het ratingoverwicht op de meeste borden waren deze remises met zwart een prima start.

Niels Mijnster
Niels Mijnster in andere tijden

Snel daarna wist Niels Mijnster op bord 6 zijn partij te winnen. Na de opening zag dit er zeker niet zo uit, want Niels stond dramatisch. Maar uit een rommelstelling waarin hij een extra stuk tegenover een paar pionnen had, wist hij zijn tegenstander genoeg in verwarring te brengen om het punt binnen te kunnen slepen.

Vervolgens ging het mis op het bord van William Gijsen. Hij kwam met een klein plusje uit de opening, probeerde hier meer van te maken, maar kwam in een remise-achtig eindspel terecht. Hij offerde een pion, maar dit was te optimistisch. Zijn tegenstander kreeg kansen en speelde het erg sterk uit. Een zeldzame nul voor William en de stand was weer gelijk (2-2).

Gelukkig waren de ‘oudere jongeren’ Arjan van der Leij en Wim Pool in topvorm. Arjan ‘offerde’ een kwaliteit in de opening en kreeg hier erg veel activiteit voor terug. Hij speelde erg sterk en zijn tegenstander kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Wim Pool kwam niet helemaal lekker uit de opening, maar wist zijn stelling langzaamaan te verbeteren. Zijn ver vooruitgeschoven d-pion bleek erg sterk en legde de zwarte stelling lam. Wim begon wat pionnen te snoepen en maakte het goed af.

De afterparty in Delft was gezellig

Dat zorgde voor een 4-2 voorsprong. Tobias Dekker viel in op bord 8 en wist dus dat remise voldoende was. Even daarvoor had hij een remise-aanbod afgeslagen om het nog even te proberen. Alle muziek was ondertussen uit de stelling, dus met zijn remise haalde hij de matchpunten binnen!

Dat Adrian Mensing daarna nog ruim een uur bezig was om een verloren stelling te verliezen, heeft de pret niet mogen drukken. Hij had een ingewikkelde partij en blunderde in tijdnood ergens een stuk weg. Daarna was het helaas een kansloze zaak.

Sliedrecht 1 ligt dus op koers voor een hoge klassering en dat werd achteraf uitgebreid gevierd in de Delftse binnenstad.

Zie de site van de KNSB voor de tussenstand in klasse 3F.

DSC Delft 3RatingSliedrecht 1RatingUitslag
Stam, H.J. (Hans)2101Gijsen, W. (William)20171 – 0
Gosliga van, J.S. (Jouke)1865Rekom van, R. (Robert)1970½ – ½
Voorberg, K. (Kees)1909Mensing, A.D. (Adrian)19591 – 0
Gennip van, A.D. (Sander)1833Klein, J.A. (Jorik)1918½ – ½
Lode, P. (Peter)1892Pool, W.H. (Wim)20120 – 1
Boersma, D.J. (David)1842Mijnster, C.M. (Niels)21090 – 1
Belt van den, H.T. (Henk)1772Leij van der, A. (Arjan)20470 – 1
Breton, M.R. (Mark)1641Dekker, T. (Tobias)2027½ – ½
Gemiddelde Rating:1857Gemiddelde Rating:20073½-4½

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie