Arjan van der Leij neemt brutaal de leiding in schaakcompetitie

Arjan vd Leij, de nieuwe koploper

SLIEDRECHT – Hij is op papier één van de sterkere spelers van Schaakvereniging Sliedrecht en behoort zeker tot de kanshebbers voor de clubtitel. Maar dat hij in de zesde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht vrij brutaal de leiding heeft genomen door de op dit moment ongenaakbaar lijkende William Gijsen te verslaan is verrassend. Toch flikte Arjan van der Leij dat door een uitstekende partij te spelen en Gijsen jr. vrijwel kansloos te laten. Door deze zege staat Van der Leij nu aan kop met al een aardige voorsprong op de ex-koploper.

Op de derde plaats staat zevenvoudig kampioen Peter van den Bergh, die zijn topvorm nadert, waar nu Kees Wessels het slachtoffer van werd. van den Bergh.

Ook eenmalig kampioen Hans Klein is in topvorm en leek op de volle winst af te stevenen tegen Tim Schakel, maar de Giessenburger wist in late tijdnood op handige wijze te ontsnappen naar remise.

Martijn Stoker won fraai

In de middenmoot was er ene prima zege van Martijn Stoker op het aanstormende talent Maarten Hartkoren, terwijl Bert Dobber van Martin Prins wist te winnen.

Onderaan sloegen Willem Theunisse en Tim de Waard hard toe tegen respectievelijk Leo Koppelaar en Roland Kop.

Aanstaande donderdag heeft de zevende ronde plaats van de competitie, die nu al bijna te boek gaat als één van de spannendste ooit.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord