Schaakroutinier Leo Koppelaar verslaat marathonloper

Leo Koppelaar sloeg hard toe

SLIEDRECHT – Hij was dit seizoen al vaak dichtbij een winstpartij, maar het heeft tot ronde 8 van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht geduurd voordat hij een vol punt scoorde. Schaakroutinier Leo Koppelaar wist na een lange partij marathonloper André van Dieën te verslaan. Van Dieën, die net de 42 km van Rotterdam had afgerond, kwam nu wel adem tekort, toen Koppelaar keihard toesloeg. Een verrassende, maar verdiende zege voor de 74-jarige oud-drogist.

Bovenaan wordt het met de week spannende. Koploper Arjan van der Leij ging verrassend onderuit tegen een ontketende Tim Schakel, die nu bovenaan staat. Schakel wordt echter op de hielen gezeten door Peter van den Bergh, die op fraaie wijze Wim Pool wist te verslaan.

Ook een andere schaakroutinier – Hans Klein – sloeg hard toe en wel tegen jeugdtalent Dana Verheij, terwijl Adrian Mensing in aanvallende stijl Jorik Klein dit keer niet zag ontsnappen aan een nul.

Sami won in aanvallende stijl

Onderaan was er een opvallende winst van Sami Al-Yassin tegen Jeroen Brandsma. Al-Yassin ziet zoon Jabber steeds sterker gaan schaken en wil voorlopig voorkomen dat hij door het talent wordt verslagen.

Stefan van der Waal speelde een sterke partij tegen Kees van der Does, die in tijdnood misgreep en tegen een verrassende nul aan liep.

Aanstaande donderdag volgt de 9e ronde, terwijl volgende week zaterdag het eerste en tweede team thuis aantreden voor de 3e ronde van de landelijke competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord