Tweede team wint vierpuntenduel

Topscorer Johan schwindelde naar winst

SLIEDRECHT – Om niet in acuut degradatiegevaar te komen moest het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht in de derde ronde van de landelijke competitie winnen van mededegradatiekandidaat EGS 1 uit Goirle. Het team van teamleider Joost Stoker wist na een spannende wedstrijd met 5-3 te winnen. Het ‘vierpuntenduel’ leverde zodoende (slechts) twee punten op, maar brengt de Sliedrechtse reserves wel op een plaats in de subtop.

Vooraf vlogen de QR-codes door de Havik, maar snel daarna waren de schaakstukken aan de beurt. Vooral aan het bord van Johan van de Griend leek dat stukkensmijten de verkeerde kant op te gaan, maar uiteindelijk schwindelde de topscorer van het tweede team zich naar de winst.

Op het bord van Willem Kuiper gebeurde het tegenovergestelde. Kuiper offerde voor flinke aanval, maar miste de mokerslag en verloor uiteindelijk.

Kees gaf eindspelles

Kees Wessels kon zich in het verre eindspel uitleven en wist een klein voordeeltje naar de winst te spelen.

Theo Dekker leek goed uit de opening te komen, maar een speculatief offer van de tegenstander werd hem alsnog teveel.

Joost Stoker bracht het tweede team weer op voorsprong door langzaam maar zeker zijn tegenstander weg te spelen. Dat leverde een vol punt op.

Bij een 3-2 voorsprong consolideerde Meinte Smink de voorsprong door een zwaar bevochten remise binnen te slepen.

Teunis scoorde het beslissende punt

Teunis den Rooijen maakte zijn seizoensdebuut en deed dat met verve. Langzaam manoeuvreren bracht uiteindelijk 2 pionnen op en dat voordeel gaf Den Rooijen niet meer uit handen. 4,3-2,5 en de teamzege was binnen.

Kopman Jerry van Rekom had weer zo’n schuifpartij die eigenlijk na een uur spelen al in remise had moeten eindigen. Dat gebeurde nu na ruim 5 uur spelen.

De winst betekende dus een voorlopige vierde plaats in 3G. In ronde 4 wacht koploper en topfavoriet KING in Tilburg. Klik hier voor de tussenstand in 3G.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie