Vierde team incasseert nederlaag

De kopmannen remiseerden

HELLEVOETSLUIS – Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht (ook wel bekend als RSB 2) heeft in het ver gelegen Hellevoetsluis een nederlaag geïncasseerd. De goede start tegen HI Ambacht kreeg daarmee een minder succesvol vervolg, al waren er zeker pluspunten te noteren.

Het team was zonder afmeldingen op volle oorlogssterke aanwezig. Het doel was uiteraard winnen, al was dat vooraf geen makkelijke opgave tegen een sterke tegenstander.

Frank Stoute en Luana Mensing reisden op eigen gelegenheid naar de speellocatie, de rest vertrok vanaf De Havik. De auto van Jaap Euser was nog meer net vertrokken of het controlelampje van de bandenspanning begon te branden. Het zal toch niet waar zijn… Direct werd koers gezet naar het eerste en beste tankstation, waar de banden voorzien werden van verse lucht. Al snel kon de weg richting het havengebied worden vervolgd. Iets over de klok van 8 arriveerden de laatste spelers in het regenachtige Hellevoetsluis.

Kopzorgen voor Kees

Na een hartelijk ontvangst werden de klokken ingedrukt. De eerste anderhalf uur werden er nog geen grote bijzonderheden gesignaleerd op de borden. Op bord 3 had Kees wat nadeel op de klok, maar dat werd op bord 5 ruimschoots gecompenseerd door Peter.

Bord 2 werd bemand door frivole Frank. Kees van der Does had ook graag aan dat bord willen zitten, maar dat werd Frank iets te intiem. Daarbij werd Frank een handje geholpen door de opnieuw ingevoerde 1.5 meter maatregel. Tot opluchting van Frank werd Kees op veilige afstand weggezet op bord 3.

Ondertussen voelde Peter Vis zich als een vis in het water op bord 5. Dit keer had hij wel een sympathieke tegenstander. Met aanvallend spel lukte het Peter om goede stelling op het bord te krijgen. Dit kon wel eens goed gaan aflopen…

De partij van Frank was als eerste klaar. Het was inmiddels 22.15 uur. Met een ongelijk loperpaar zagen zowel Frank als zijn tegenstander geen heil in een verdere voortzetting. Remise werd het resultaat.

Tjerry redde het niet

Kort daarna werden er duidelijke ontwikkelingen waargenomen op de resterende borden. Tjerry Hut belandde in een mindere stelling. Sami die aanvankelijk goed uit de opening kwam, zag zijn partij de verkeerde kant op kantelen. En Luana kreeg ruzie met de klok. Deze ontwikkelen baarden de teamleider wat zorgen.

Op de borden van Jerry van Rekom en teamleider Jaap was er de nodige stabiliteit. En ook bij Kees was er nog geen man overboord. Peter Vis stevende duidelijk op een overwinning af. Niet veel later kon Peter het verdiende punt bijschrijven. Tjerry daarentegen zag zich genoodzaakt de koning om te leggen. Tussenstand 1.5-1.5.

Met seconden op de klok vocht Luana verbeten door. Uiteindelijk moest ze capituleren. Ook Sami Al-yassin kon het niet bolwerken en gaf op.

Jerry op bord 1 speelde tegen veruit de sterkste tegenstander van de 8 Hellenvoeters. Als het hem zou lukken remise te houden, dan zou dat al winst zijn. Met een losgelaten leeuw wist Jerry op knappe wijze remise te bereiken.

Ondertussen probeerde Kees te partij te forceren. Met het credo ‘de dood of de gladiolen’ schoof hij zijn stoel nog eens goed aan en boog met zijn neus tussen de stukken. Maar het mocht niet baten. Kees overspeelde zijn hand en trok aan het kortste eind.

Peter won als enige

Op bord 4 had de Jaap de tijd met zich mee. Door het speeltempo op te voeren, werd ook de druk bij de tegenstander opgevoerd. De partij ontwikkelde zich in een spannende slotfase met grote risico’s aan beide kanten. Met een dame en loper zette de Jaap de koning van de tegenstander klem, waarna deze onvermijdelijk mat zou gaan. Eindstand 3 – 5 in het nadeel van Sliedrecht. Natuurlijk, verliezen is niet leuk. Maar gezien de speelsterkte van de tegenstander is het helemaal geen slecht resultaat.

Binnenkort, op 18 november, staat de thuiswedstrijd tegen SOF/DZP 1 op het programma. Het vierde team zal er alles aan gaan doen om een paar matchpunten binnen te slepen.

Klik hier voor de tussenstand.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord