Schaaktop kruipt ineen

De topper tussen Schakel en Vd Bergh eindigde in remise

SLIEDRECHT – De 10e ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft wel uitgewezen dat deze editie de spannendste uit de 86-jarige historie gaat worden. De nummers 1 en 2 – Tim Schakel en Peter van den Bergh – speelden remise tegen elkaar en zagen zodoende de wel winnende Arjan van der Leij (tegen Jurgen de Haan) en William Gijsen (tegen Jorik Klein) dichterbij komen. De top is zodoende ineen geschoven en de verschillen tussen de vier spelers is zeer gering.

De partij tussen de koplopers kende een inmiddels bijna gebruikelijk verloop vanuit het gezichtspunt van Schakel; hij komt slecht uit de opening, verdedigt zich goed, krijgt tegenkansen, maar uiteindelijk wordt het remise.

Meinte speelde sterk

Meinte Smink, medetopscorer van het tweede team, wist na een spannende partij van de andere topscorer – Johan van der Griend – te winnen en klimt stevig op de ranglijst.

Opvallend was de winst van jeugdspeler Ricardo Veen op Johan Gijsen, die niets tegen de Amsterdamse aanval van Veen wist te beginnen.

Stefan van der Waal blijft het uitstekend doen. Dit keer wist hij Rien Lodder te verslaan. Ook Mike Boom blijft zijn goede vorm behouden en daar werd nu Rik Versteeg het slachtoffer van.

Mark van Hulst en Leo Koppelaar speelden een lange partij, die na wisselende kansen uiteindelijk in remise eindigde. Daarnaast vergiste Maarten Hartkoren zich in de stelling tegen Jaap Euser. In betere stelling gaf Hartkoren de partij op: “Ik dacht dat ik een stuk zou verliezen.”

Aanstaande donderdag heeft – als de richtlijnen dit toelaat – de 11e ronde plaats. Kijken wie er na die ronde bovenaan staat…

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord