Vierde team in de ban van 2G

Kopmannen Jerry en Kees scoorden 1,5 punten

SLIEDRECHT – Naast exploderende besmettingscijfers, boosterprikken en polariserende politici, wordt er gelukkig ook nog Gewoon Geschaakt. Het thema van dit verslag is dan ook 2G. De Sliedrechtse Havik als baken van rust, te midden van alle opruiing en consternatie. Schaken, een mentale verademing. Een hobby waar menig mens van op zou knappen.

Die mening is ook de RSB toegedaan, zodat de externe competitie gewoon door kan gaan en Bredase horeca-taferelen vooralsnog niet nodig zijn. En dus durven de spelers van SOF/DZP 1 de reis naar Sliedrecht te ondernemen.

En zo arriveren de manschappen uit Goeree Overflakkee in de Havik. Poortwachter Jurgen slaagt er jammer genoeg niet in iemand te betrappen op een valse QR-code, zodat er geen uitvaller te bespeuren valt bij de tegenstander. Met lede ogen ziet hij toe hoe de Goereeërs zich met tassen vol energydrank en geestverruimende middelen naar binnen werken. De voorzitter van SOF wordt voorafgaand aan de wedstrijd ingefluisterd dat de bar in de Havik (die zelfs op Flakkee bekend staat vanwege het briljante bierassortiment) gesloten is. Om die reden heeft SOF/DZP nog snel zelf inkopen gedaan.

Sliedrecht kan aan de bak. Daar waar de teamleider van Sliedrecht 4 rekening hield met uitvallers aan eigen zijde, is het een meevaller dat het voltallige team op komt draven. Dit zal beslist een mooie avond worden, denk je dan. Min of meer gelijkwaardige teams op papier, dan zal de praktijk vast een handje helpen.

Ook Frank scoorde een halfje

De eerste uitslag rolt half 10 binnen. Frank Stoute op bord 3 realiseert zich dat een borrel op de club er deze avond niet in zit en hij deze dan maar thuis moet zien te scoren. De vrede wordt getekend en het eerste halfje is binnen. Geen Gezeur tot zover.

Op bord 2 probeert Kees van der Does uit alle macht een dame op te sluiten. In het echte leven is dat niet toegestaan, maar op het schaakbord leeft Kees zich uit. Het lijkt zowaar te lukken. De tegenstander piekert zich in elk geval suf om de opsluiting te verijdelen.

Sami Al-Yassin op bord 7 komt flink in de knel. Zijn opponent speelt met succes de Asian-kitchen-variant, en legt Sami vakkundig op de grill. Gewoon Gegrild.

De nog spelende 6 borden ogen gevarieerd. Jerry van Rekom, Peter Vis en Tjerry Hut staan solide. Kees, Jaap Euser en Luana Mensing staan er wat minder voor qua stelling.

Even later is het Kees die de matchwinner van de avond wordt. Hoewel de dame van tegenstander Ivo het vege lijf redt, loopt het voor de koning fataal af. De speeltijd op de klok is op. Gewoon Genieten!

Luana had het lastig

Tegen de klok van elf doet remisekoning Jerry zijn naam eer aan met een opening uit het repertoire van zijn nog uit te geven boek ‘De GrijpGrage Leeuw’. Door Peter Vis wordt inmiddels reikhalzend uitgekeken naar de eerste druk, nadat zijn voorbereiding aan de hand van het boek ‘De Gillende Gorilla’ geen vruchten blijkt af te werpen. Tussenstand 3 – 2 in het nadeel van Sliedrecht.

Jaap speelt inmiddels met 2 pionnen minder dan zijn tegenstander. Tegen beter weten in hoopt hij op een foutje van de overkant, maar het is tevergeefs. De situatie wordt steeds uitzichtlozer waarna hij de strijd moet staken. Geen Geluk.

Tjerry liet zich in gewonnen stelling foppen

Er is nog een sprankje hoop op een matchpunt. Luana en Tjerry spelen nog. Tjerry staat straal gewonnen. Luana staat er minder florissant voor en heeft weinig tijd. Maar met een Mensing in tijdnood weet je het nooit.

Plotsklaps laat Tjerry zich verrassen door een röntgenschaak met torenverlies tot gevolg. Ineens gaat er een dikke rode streep door de succesvolle avond die Tjerry tot op dat moment had. Zuur, bar en vooral onverdiend. Gewoon Gemeen!

Luana, kranig als ze is, vecht verbeten door tegen keizer Cesar. Maar de vorst rekent hardhandig af met de dappere dame. Gewoon Genadeloos!

Sliedrecht 4 in de ban van 2G. Geslacht door Goeree! Hoezee! (not)

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord