Martin Prins scoort vier op een rij

Martin Prins scoort er flink op los

SLIEDRECHT – In de 12e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Martin Prins voor een fraaie prestatie gezorgd. Prins wist namelijk voor de vierde achtereenvolgende keer te winnen. Dit keer was wedstrijdleider Mark van Hulst zijn slachtoffer. Het is in de schaaksport een enorme prestatie als je vier keer op rij weet te winnen, omdat je altijd tegen een gelijkwaardige tegenstander speelt. Martin Prins stijgt door zijn zegereeks flink wat aantal plaatsen in de rangschikking.

Ook broer Henk Prins kwam tot winst en wel tegen jeugdleider Cees Moes, waardoor de schaakproblemencomponist de weg omhoog heeft gevonden.

Bovenaan blijft het ongemeen spannend al lijken Peter van den Bergh en William Gijsen een gaatje te slaan met achtervolgers Tim Schakel en Arjan van der Leij. Van den Bergh wist na een lange partij veelvoudig kampioen Wim Hokken te verslaan, terwijl Gijsen in een ingewikkelde partij Adrian Mensing de baas bleef.

Het talentenduel tussen Stefan van der waal en Maarten Hartkoren eindigde na een boeiende partij in remise. Beide spelers gaan met sprongen vooruit en gaan een plaag worden voor de gevestigde orde.

Ferhat schwindelde naar de winst

Ferhat Erdogan kwam goed weg tegen een aanvallende Mike Boom, die echter misgreep in gewonnen stelling. Rien Lodder en Arco van Houwelingen speelde een interessante partij, die uiteindelijk in onbeslist eindigde.

Wanneer de 2e ronde van de interne competitie plaats zal vinden is gezien de afgekondigde coronamaatregelen nog niet te voorspellen. In de tussentijd zullen de slimste sporters van Sliedrecht de stukken digitaal over het beeldscherm laten vliegen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord