SG KiNG 1 – Sliedrecht 2: 7,5 – 0,5 (KNSB ronde 4)

In tegenstelling tot voetbal wint bij schaken altijd het beste team

TILBURG – Uw reporter van dienst had het genoegen om in het seizoen 2015-2016 (lang geleden, toen het nog niet tot 18 uur voor aanvang van een schaakwedstrijd onduidelijk was of een match überhaupt doorgang mocht vinden) teamleider te zijn van het toen roemruchte Sliedrecht 4. Dit team heeft veel toekomstige toppers voortgebracht. Zo deden oa William Gijsen en Jurgen de Haan hun eerste wedstrijdervaring op in deze lichting van Sliedrecht 4. Ook kende dit team een dresscode: de spelers verschenen met stropdas achter de borden. Op donderdag 19 november 2015 kwam Erasmus 4 op bezoek in Sliedrecht, om het op te nemen tegen dit talentenensemble. De Rotterdammers vertrokken met een 1-7 overwinning in de tas. Het toenmalige verslag en de uitslagen van toen vindt u hier.

Dit verslag uit 2015 is nog verassend actueel: ook 6 jaar later blijkt dat bij schaken altijd het beste team wint. Afgelopen zaterdag heeft Sliedrecht 2 -het team met de oudere talenten van Sliedrecht- dit weer ondervonden: het eerste team van de nieuwe Tilburgse vereniging SG KiNG was in de stoomwalsmodus en liet weinig heel van de 8 Sliedrechtse stellingen:

Hans speelde sterk

Op bord 1 mocht Hans nog hopen op remise, zeker toen hij het aangeboden kreeg. Zijn verlangen naar een bord 1-overwinning was echter groter dan het verlangen naar de rust van een remise. Helaas alsnog een kleine nul in een dynamisch dame-eindspel. Uw verslaggever opende naar het voorbeeld van Alexander Aljechin en belandde rond zet 40 in een eindspel met loperpaar-toren versus twee torens. De tegenstander koos voor zetherhaling; de 8-0 was voorkomen.

Meinte, Willem en Johan verloren aardig geruisloos. Jerry had lang een evenwichtige stelling, maar ook daar kwam laat in de middag alsnog de stoomwals voorbij. Teunis deed een handvol pionnen in de aanbieding en kon helaas geen compensatie afdwingen. Kees belandde opnieuw in een Staunton, speelde de opening zoals altijd volgens het boekje, maar trok aan het kortste eind in het daaropvolgende positionele touwtrekmiddenspel.

Joost pakte schraal halfje

Ronde 5 staat gepland op zaterdag 18 december. Op naar een beter resultaat!

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord