Wout Boer winnaar Back to the Arena-competitie

Winnaar Wout Boer

SLIEDRECHT – Hij wordt de Poulidor van Schaakvereniging Sliedrecht genoemd, omdat hij vele malen tweede is geworden. In de afgelopen donderdag afgesloten online-competitie Back to the Arena wist Wout Boer echter het tweede-plaats-syndroom achter te laten en wist hij op overtuigende wijze de drie-ronden-competitie te winnen. In de laatste ronde wist hij met voldoende punten het kampioenschap veilig te stellen. Daarmee bewees de gepensioneerde politieagent dat hij een uitstekend online schaker is.

De top drie van de competitie werd gecomplementeerd door Arjan van der Leij, die door een uitstekende eindsprint als tweede eindigde, en Kees Wessels, de routinier die op het scherm scherper te zijn dan achter het bord en de derde plaats opeiste.

Jabber en Sami online op dreef

In de top 10 is er een verrassende zevende plaats voor Sami Al-Yassin, die menig topspeler van het “scherm” veegde en zodoende hoog is geëindigd. Net als zoon Jabber ontpopt Sami zich als sterke online speler.

Ook Peter Vis kende een uitstekende competitie door achtste te worden en menig favoriet voor bleef.

Met 27 deelnemers kon toernooidirecteur Jurgen de Haan tevreden terugkijken op een succesvol (hopelijk) laatste online competitie. Gezien de versoepelingen is de verwachting dat de slimste sporters van Sliedrechts aanstaande donderdag elkaar weer fysiek kunnen gaan bekampen in De Havik.

Klik hier voor de eindstand van de Back to the Arena competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie