Snelle winstpartijen troef in schaakcompetitie

Jorik en Niels konden snel aan het bier

SLIEDRECHT – De 14e ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht werd gekenmerkt door hele korte winstpartijen. Zou het te maken hebben met het feit dat de bar al om 22.00 uur dicht gaat of dat de slimste sporters van Sliedrecht weer moeten wennen aan het elkaar fysiek bekampen? De volgende ronde gaat het uitwijzen. In ieder geval wisten Niels Mijnster en Jorik binnen een half uur te winnen van hun verbaasde tegenstanders, Rien Lodder en Jaap Euser.

Aan kop wordt het weer een stuk spannender. De ongenaakbaar lijkende koploper Peter van den Bergh kwam na een heroïsch gevecht tegen Jerry van Rekom niet verder dan een zwaar bevochten remise. Omdat naaste achtervolger, William Gijsen, wel won en wel van de revelatie van dit seizoen – Sami Al-Yassin – gaat het weer spannend worden in de strijd om het clubkampioenschap. Zeker nu Wim Pool met een enorme tussensprint bezig is en via een winst op Tim Schakel, die Pool na een mindere stelling te sterk terug zag komen, geklommen is naar de derde plaats.

Maarten speelde weer sterk

Opvallend was de plusremise van Maarten Hartkoren tegen Peter Vis, die alle zeilen bij moest zetten om verlies te voorkomen.

Onderaan boekte Khaled Klib zijn tweede winstpartij op een rij. Dit keer was Leo Koppelaar zijn slachtoffer. Ook Rik Versteeg heeft de weg omhoog gevonden door Mark van Hulst te verslaan.

Aanstaande donderdag heeft de 15e ronde plaats, terwijl op 5 februari de landelijke competitie wordt herstart. Dat betekent dat het eerste en tweede team gaan strijden in Rotterdam tegen het ooit zo vermaarde Charlois/Europoort.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord