Kees Wessels bewijst uitstekende vorm

Kees Wessels haalde hard uit

SLIEDRECHT – In de 16e ronde van de Interne Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Kees Wessels hard uitgehaald. Tegen de eerste koploper van dit seizoen, Tim Schakel, liet Wessels opnieuw een uitstekende vorm zien. In een theoretische openingsfase was Wessels Schakel duidelijk de baas en kon het voordeel vlot naar winst spelen. Door deze winst steeg de eenmalige clubkampioen naar de zevende plaats met uitzicht op het podium.

Koploper Peter van den Bergh kende opnieuw een lastige partij en opnieuw tegen een Van Rekom. Robert gaf uitstekend partij en uiteindelijk koos de koploper voor eeuwig schaak en dus voor een puntendeling. Toch kende de zevenvoudig clubkampioen een goede ronde, omdat naaste concurrent William Gijsen verrassend onderuit ging tegen runner-up Dana Verheij.

Arjan van der Leij won opnieuw en heeft de top 3 weer in het vizier. Voorlopig moet hij daarvoor nog spelers als Gijsen en Wim Pool voorbij.

Maarten won verrassend

Opvallend was de verrassende zege van Maarten Hartkoren tegen de op papier veel sterkere Arjan Kreukniet. Hartkoren gaat steeds beter spelen en dat levert inmiddels veel winstpartijen op.

Bert Dobber wist na een goede partij Arco van Houwelingen te verschalken, terwijl Luana Mensing Marcel Klein geen kans gaf.

Aanstaande donderdag staat de 17e ronde op het programma.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie