William Gijsen brengt spanning terug in schaakcompetitie

William Gijsen versloeg de koploper

SLIEDRECHT – Voorafgaand aan dit seizoen was hij al één van de favorieten in de strijd om het clubkampioenschap bij Schaakvereniging Sliedrecht, maar na een mindere periode leek hij kansloos op het pad naar zijn eerste cap. In de zeventiende ronde van de interne competitie sloeg William Gijsen echter keihard toe. In een boeiende partij wist hij namelijk koploper en zevenvoudig kampioen Peter van den Bergh te verslaan. Na een ingewikkelde opening verkreeg hij materiaal voorsprong, dat hij niet meer uit handen gaf. Door deze zege en ook nog eens de remise van nummer 2, Wim Pool, tegen Dana Verheij klom Gijsen jr. zelfs naar de gedeelde eerste plaats.

De titelstrijd ligt dus weer volledig open, waarbij Arjan van der Leij ook weer kans maakt op zijn eerste cap. In zijn partij tegen een aanvallende Kees Wessels, wist hij de Wesselsstorm te slechten en kon Van der Leij opnieuw een vol punt bijschrijven.

Wout Boer won weer eens in het eindspel. Meinte Smink werd het slachtoffer van de Houdini van de 64 velden, die al heel vaak in het eindspel een vol punt wist binnen te halen.

Robert won in aanvallende stijl

Robert van Rekom wist in aanvallende stijl Hans Klein te verslaan en nadert de top 5. Tim Schakel wist zoals zovelen voor hem de muur van Van Rekom sr. niet te nemen en moest al snel in remise berusten.

Opvallend was de goede winst van Stefan van der Waal, die voorzitter Marcel Klein in het middenspel weinig kans gaf. Jurgen de Haan stopte (tijdelijk) de dadendrang van Maarten Hartkoren, terwijl Rien Lodder in het ingewikkelde middenspel Johan Gijsen wist te verschalken.

Willem Theunisse verraste Rik Versteeg en klom zodoende flink wat plaatsen in de tussenstand.

Aanstaande donderdag heeft de achttiende ronde plaats. Kijken welke favoriet dan weer beentje wordt gelicht.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord