Stefan van der Waal stunt in schaakcompetitie

Stefan van der Waal stuntte

SLIEDRECHT – In de achttiende ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Stefan van der Waal voor een enorme verrassing gezorgd. Van der waal die pas sinds 2020 lid is van Sliedrecht stuntte tegen de op papier veel sterkere Arjan Kreukniet. In een zeer ingewikkelde partij greep Kreukniet mis en moest het volle punt aan Van der Waal laten, die daarmee een enorme sprong maakt en in de tussenstand koploper is van de derde groep.

De strijd om het clubkampioenschap lijkt zich toe te spitsen tussen William Gijsen en Peter van den Bergh. Zij namen door winstpartijen op respectievelijk Arjan van der Leij en Adrian mensing en de verrassende remise van Wim Pool tegen Willem Barendswaard duidelijk afstand van de achtervolgers.

Meinte speelde een sterke partij

Meinte Smink wist na een spannende partij Kees Wessels beentje te lichten, terwijl de partij tussen Wim Hokken en Wout Boer traditionele in remise eindigde. Martijn Stoker verraste met een prima remise tegen Teunis den Rooijen.

Onderaan was er goede winst van Mark van Hulst op Ricardo Veen, terwijl Leo Koppelaar en Johan Gijsen het punt deelden na een partij met wisselende kansen.

Aanstaande donderdag heeft de negentiende ronde plaats van de tot nu toe spannende competitie plaats.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord