Willem Theunisse zet opmars voort

Willem Theunisse is met opmars bezig

SLIEDRECHT – In de 22ste ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdspeler Willem Theunisse een flinke opmars ingezet. Theunisse moest na zijn overgang van de junioren naar de senioren even wennen aan het niveau, maar inmiddels is hij een geduchte tegenstander. Dit keer wist hij zeer overtuigend Maarten Hartkoren te verslaan. Door de winst steeg Theunisse flink wat plaatsen in de tussenstand en heeft hij nog kansen op het podium in groep 3.

Bovenaan leed William Gijsen een pijnlijke nederlaag tegen Wim Pool en zag de niet spelende koploper Peter van den Bergh flink uitlopen. Pool zette zijn stukken duidelijk handiger neer dan Gijsen, die zo een onverwachte nederlaag leed.

Arjan van der Leij blijft – net als Wim Pool – nog meedoen om het kampioenschap na zijn knappe zege tegen Willem Barendswaard.

Strijdlustige Hartog

Onderaan speelde Leo Koppelaar een gedegen remise tegen Martin Prins, terwijl Henri Hartog na zijn ‘winterslaap’ direct de juiste vorm heeft gevonden waar nu Mark van Hulst het slachtoffer van werd.

Zaterdag 2 april speelt het eerste team de topper tegen naaste concurrent CSV. Teamleider Jorik Klein moet zien de koppositie te handhaven.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord