Jeugdschaakster velt routinier

Luana haalde een dikke vis binnen

SLIEDRECHT – In de 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de pas 15 jarige Luana Mensing hard toegeslagen tegen routinier Peter Vis. In een partij met veel zetten in korte tijd ging het hard tegen hard. Toen de rookwolken eenmaal waren opgetrokken was het Vis die zijn koning moest omleggen tegen het jeugdtalent.

In de top veranderde weinig. Koploper Peter van den Bergh won een kwaliteit van Wim Hokken en schoof met de voordeel naar de winst. Ook achtervolger William Gijsen wist te winnen en bond Johan van de Griend aan zijn zegekar.

Arjan van der Leij staat nog op de derde plaats, maar voelt de hete adem van Wim Pool in zijn nek. Van der Leij kwam tegen Wout Boer niet verder dan remise, terwijl Pool verrassend wist te winnen van Adrian Mensing.

Ondanks hulp van de ‘Vicaris-Generaal’ kon Joost Stoker geen vuist maken tegen Hans Klein. Stefan van der Waal had een zware tegenstander in Yaro van Beest en zag het punt uiteindelijk aan zijn neus voorbij gaan.

Tjerry Hut ging wist in een aanvallende partij de op papier sterkere Jaap Euser te verslaan en Willem Theunisse pakte een mooie overwinning mee tegen een goed verdedigende Cees Moes.

A.s. donderdag wordt de 26e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord