Dana Verheij tweede van Nederland!

Dana pakte het zilver

ALMELO – Deze week had het Nederlands Jeugdkampioenschap schaken 2022 plaats. In Dana Verheij en Luana Mensing had Sliedrecht in de categorie Meisjes A&B twee sterke troeven. Dana is uiteindelijk als tweede geëindigd in de B-categorie Meisjes, een geweldig resultaat van de inmiddels basisspeelster van het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht. Als bonus werd Dana ook nog eens derde in de A-categorie. Luana eindigde als zevende in dezelfde categorie B-categorie.

Luana sloeg hard toe in de laatste ronde

Inmiddels zijn er 3 ronden gespeeld. Dana heeft een score van 2,5 punten, terwijl Luana op 1,5 punt staat. Dana won haar eerste ronde door haar tegenstandster in 27 zetten mat te zetten, terwijl Luana het zwaar had en uiteindelijk ook verloor.

In de tweede ronde kwam Dana niet verder dan remise na een ingewikkelde partij. Luana herstelde zich uitstekend en wist na een lastige opening in het eindspel hard toe te slaan.

In de derde ronde leek Dana – ondanks kwaliteitswinst slechter te staan -, maar ze knokte zich uitstekend terug en in de tegenaanval sloeg ze definitief toe tegen de elo-favoriete, Met 2,5 punten staat ze in ieder geval bovenaan in de B-categorie. Luana speelde in de derde ronde een goede opening, waarin ze veel tijd stak en beter kwam te staan. Helaas ging het in het middenspel duidelijk minder en ze leek op een nul af te stevenen. Maar zoals wel vaker knokte Luana zich sterk terug en de remise was een terechte uitslag. Met 1,5 punten staat ze keurig in de middenmoot.

In de vierde ronde sloeg het noodlot bij beide dames toe. Dana leed een onnodige nederlaag door een goede voortzetting te missen en haar toren te laten opsluiten. De tegenstandster maakte het gedecideerd uit. Dana kan dus in de achtervolging. Luana kwam goed uit de opening en kreeg een voordeeltje. In het middenspel greep ze echter mis en werd ze via een petit combination mat gezet. Na deze offday zal het herstel op Bevrijdingsdag moeten komen.

In de vijfde ronde is Dana aan haar eindsprint begonnen. In no time en in aanvallende stijl wist ze haar tegenstandster te overrompelen. Met 3,5 uit 5 heeft ze nog wel 1 punt achterstand op de koploper. Luana is even de juiste flow kwijt en in haar partij had ze aanvankelijk goed spel, maar opnieuw ging het in het middenspel mis. Helaas een nul, maar de laatste 2 ronden gaat ze voor eerherstel. Haar tegenstandsters zijn gewaarschuwd!

In de zesde ronde vocht Dana voor haar laatste kans. Dat resulteerde in een spannende, maar gelijkwaardige partij, die na ruim 30 zetten in remise eindigde. Kampioen worden kan zodoende niet meer, maar het podium lonkt nog steeds. In de laatste ronde nog 1 keer vlammen en dan is het Sliedrechtse talent minstens derde. Luana begon aanvallend in haar zesde ronde. Met een toren meer leek de winst een kwestie van tijd, maar haar tegenstandster vlocht een gemene combinatie, die Luana niet kon weerstaan. Helaas weer een nul. Dan maar alles geven in de laatste ronde.

In de laatste ronde speelde Dana een gedegen partij, die uiteindelijk in remise eindigde. Dat betekende in ieder geval de tweede plaats en daar kan Dana zeker tevreden mee zijn,. Luana liet in haar laatste ronde haar tanden zien en dat leverde dit keer een vol punt op. Een krachtig slot van de jongste der Mensings.

Klik hier voor alle info, eindstanden en partijen van het NJK 2022.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord