1e team gepromoveerd!

SLIEDRECHT – Deze week ontvingen de trotse teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom het bericht dat Sliedrecht KNSB 1 is gepromoveerd naar de 2e klasse. 15 matchpunten uit 9 wedstrijden is normaal gesproken genoeg om kampioen te worden, maar het team liep het kampioenschap op bordpunten net mis. Wel is Sliedrecht de beste nummer twee uit de hele derde klasse en dat levert nu toch promotie op.

Teamleider Jorik (m) met de twee topscorers Adrian (l) en William (r)
Vlnr superinvaller Marijn den Hartog, topscorer Adrian Mensing, teamleider Jorik Klein en gedeeld topscorer William Gijsen

In het seizoen 2022/2023 komt het vlaggenschip van de vereniging dus weer uit in de 2e klasse van de KNSB. Een historisch moment, want precies 10 jaar geleden speelde Sliedrecht ook in de 2e klasse. Toen werd maar één overwinning geboekt en was het team alweer gedegradeerd voordat men aan het niveau gewend was. De 8-0 oorwassing tegen AAS 1 was het dieptepunt van het seizoen.

De succesvolle teamleiders Jorik en Robert hadden van het bestuur de doelstelling meegekregen om kampioen te worden en te promoveren. Dat laatste is dus gelukt, waardoor zij in de voetsporen treden van de teamleiders van destijds: Jerry van Rekom en Kees van der Does. Nog niet alle doelstellingen voor komend seizoen zijn vastgesteld, maar meer matchpunten halen dan het vorige avontuur in de 2e klasse zal er sowieso één van zijn.

Links basisspelers Robert van Rekom en Wim Pool
Links basisspelers Robert van Rekom en Wim Pool in een van hun vele KNSB-wedstrijden

Uit het huidige 1e team deden alleen Robert van Rekom en Wim Pool destijds ervaring op als basisspeler. Sindsdien is het team sterk verjongd en zijn diverse zelf opgeleide jeugdtalenten zoals William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing doorgegroeid. Het team heeft een brede basis en meer dan genoeg potentie om nog sterker te worden. De selectiecommissie gaat zich de komende weken buigen over de samenstelling van dit sterrenteam.

Het goede jeugdbeleid van de vereniging blijft dus zijn vruchten afwerpen. Door uit te komen in de 2e klasse kunnen de jeugdtalenten nog meer ervaring opdoen tegen sterke tegenstanders.

Zie https://knsb.netstand.nl/teams/view/3095 voor alle uitslagen van dit seizoen.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 1 met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord