Stukken vliegen over het bord bij de schaakjeugd

Samuël Vasen leert snel en scoort goed

SLIEDRECHT – De Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is nog maar net begonnen en de stukken vliegen alweer ouderwets over het bord. Zowel in groep 1 – waar de gevorderde jeugdspelers strijden om het kampioenschap – als in groep 2 – voor de nieuwkomers en aanstormende talenten – gaat het er vanaf de eerste zet hard aan toe. De vijandelijke koning zal mat gezet worden, links- of rechtsom. Dat leverde in de eerste twee speelavonden al verrassende uitslagen op, waarbij vooral de nieuwelingen laten zien dat je al snel schaken kunt leren.

Philip Leenman doet steeds betere zetten

In groep 2 spelen dus de nieuwelingen, zoals Samuël Vasen en Philip Leenman, die beiden nu al hebben laten zien goed te kunnen schaken. En door het Stappenplan te volgen zullen beiden alleen maar sterker worden. Samuël heeft zijn eerste partijen al gewonnen, terwijl Philip de komende weken zeker gaat scoren. Ook Christian Verhoef is net begonnen en heeft nu al laten zien in de top van groep 2 mee te kunnen gaan spelen.

Bovenaan in groep 2 wordt het voorlopig een strijd tussen Julian en William Theunisse, die als een komeet uit de startblokken zijn geschoten. Maar met nog veel ronden te gaan zullen ook de achtervolgers, zoals Angel Theivendram zeker nog een rol van betekenis gaan spelen.

Titelkandidaat Theo Theunisse

In groep 1 is het traditioneel spannend en dat is dit seizoen niet anders. Theo Theunisse wil graag de titel van Micha de Jong overnemen, maar ook Jaimy Bakker aast op revanche. En de gebroeders Langstraat – Vincent en Sven – staan ook borg voor aanvallende partijen en altijd een hoge eindnotering. En gaat Karel Peursem ook weer meedoen voor een toppositie? Zijn start is in ieder geval veelbelovend. En wat te denken van Jurrian Verweij? Die heeft al bewezen een groot talent te zijn. Dat moet zich een keer gaan lonen met een top 3 positie.

Aanstaande donderdag heeft de volgende speelronde van de Najaarscompetitie plaats. Dan zullen ongetwijfeld de stukken weer richting de vijandelijke koning worden gestuurd., maar levert dat ook winstpartijen op? Volgende week weten we meer….

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie