RSB-team wint bekerkraker

Teamleider Peter won 2x

SLIEDRECHT – Uitslagen van bekerwedstrijden voorspellen is vaak lastig, omdat niet altijd het op papier sterkste team wint. Dus de uitslag voorspellen van Sliedrecht-HZP Schiedam uit de eerste ronde van de RSB-competitie leek op voorhand niet zo moeilijk, omdat het team van teamleider Peter van den Bergh op papier een stuk sterker was. Dat bleek in de praktijk dus niet zo. Uiteindelijk ging Sliedrecht ‘na strafschoppen’ door nadat de reguliere wedstrijd in 2-2 was geëindigd.

Het thuisvoordeel bleek in deze bekerwedstrijd zeker van kracht, want alle witspelers wisten hun partij te winnen. Zo won kopman Peter van den Bergh na een moeizame schuifpartij in het verre eindspel, maar ging Wim Hokken na een volgens hem ‘prutspartij’ in het eindspel onderuit. Daartegenover stond weer de vrij geruisloze zege van Jerry van Rekom, die na een positionele partij zijn tegenstander pardoes mat zette. Tenslotte ging Johan van de Griend al snel de mist in en zag de tegenstander met veel tanks binnen dringen. Overgave was de enige juiste zet.

Johan speelde 1-1

Zo eindigde de wedstrijd in 2-2 en moest er gesnelschaakt worden. Dat is vaak een loterij, maar daar dachten Van den Berh en van de Griend anders over door heel snel de tegenstander te overrompelen. Van Rekom prutste zich naar een terechte nul, terwijl Hokken met eeuwig schaak goed weg kwam. 2,5-1,5 voor Sliedrecht en dus over naar de volgende ronde.

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie