Jeugd speelt reguliere competitie in snelschaaktempo

Schaken in de Havik is altijd een feest

SLIEDRECHT – In een goed gevulde zaal mochten de jeugdtalenten van SV Sliedrecht laten zien waar ze goed in zijn: Schaken! Wedstrijdleider Cees Moes bepaalde dat – na variantenschaak, snelschaak en ander bedachte vormen – het weer tijd was voor de reguliere competitie. De omschakeling was voor sommige jeugdige talenten nog even afzien. Meerdere partijen werden met snelschaaktempo afgerond wat de kwaliteit van de partij niet verder hielp.

De mooiste stellingen kwamen op het bord

In groep 1 werden in totaal vier partijen gespeeld. Micha de Jong wist opnieuw al zijn partijen te winnen en stevent af op een nieuwe beker in zijn prijzenkast. Vincent, Theo en Jaimy zitten hem op de hielen met drie overwinningen. Met doordacht spel wisten ook Matthew, Justian en Julian de nodige punten bij elkaar te sprokkelen. Zij namen uitgebreid de tijd voor het vinden van de juiste zet en dat werd beloond!

In de tweede groep was het vooral snelschaken geblazen. Soms met natuurlijk inzicht, soms met jeugdige overmoed maar altijd met passie, inzet én…. snelheid. Alleen Samira nam uitgebreid de tijd voor een gewonnen stelling met een dame extra, wat zich helaas niet liet uitbetalen doordat haar tijd verstreek en de vlag voor haar viel. Gelukkig revancheerde ze zich in de daaropvolgende partij en wist uitstekend te winnen. Ook kwamen meerdere pat-stellingen tevoorschijn. Altijd vervelend als je met grote overmacht denkt te winnen én dan alsnog het punt moet delen.

Oefenen, oefenen, oefenen!

In de naastgelegen zaal werden enkele toekomstige FIDE-kandidaten verder getraind in de wondere schaakwereld middels de Stap-methode. Fijn dat ‘meester’ Rik dit oppakt om zo via verschillende stappen de jeugd verder wegwijs te maken. Een stapboekje is voor ieder jeugdlid gratis af te halen én na het invullen (en controleren) van dit boekje kun je een diploma krijgen als je slaagt! Geef je dus snel op!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie