Veel spannende partijen bij de jeugd

Jurrian scoorde goed en deed nieuwe inzichten op dankzij de trainers

SLIEDRECHT – Het was weer een gezellige schaakavond voor de jeugd op donderdag 24 november. De jeugd is inmiddels heel hecht geworden en de gesprekken gaan voor de partijen dan ook over van alles en nog wat. Eenmaal achter de borden wordt er vervolgens heel serieus geschaakt. Er stonden weer vijf ronden voor de najaarscompetitie van het snelschaken op het programma. Dit betekent snel spelen om op het bord te winnen, maar soms probeert men ook op de klok de partij te winnen. De top 3 bleef ongewijzigd, maar vooral daaronder zijn er veel verschuivingen, omdat de nieuwkomers steeds meer gaan scoren.

Deze avond hadden we ook weer een nieuwkomer, dat is altijd leuk! Eerst kreeg hij nog even les van trainers Rik en Roland. Hier bleek hij al dusdanig te schaken dat hij gelijk twee partijen mee kon doen en hij wist al knap zijn eerste remise te behalen. Welkom Jake! Trainers Rik en Roland zorgden er ook voor dat de stappenboekjes weer werden nagekeken en wisten enkele jeugdspelers goed te helpen bij het begrijpen van moeilijkheden. Deze opgedane kennis werd vervolgens direct toegepast bij de volgende snelschaakpartij. Het is aan te raden aan elke schaker om goed in de stappenboekjes te werken. De trainers geven hierbij deskundige hulp.

De tussenstand na 27 ronden snelschaken

Dan de uitslagen van deze snelschaakavond. De top 3 is opnieuw ongewijzigd gebleven. Theo staat nog altijd bovenaan in deze competitie. Vlak daarachter azen Micha en Vincent op deze koppositie. De lessen van trainers Rik en Roland werken goed en dat zien we ook in de score van onder anderen Lavan en Isaac. Ook zien we de recente nieuwkomer Wytse steeds verder omhoog klimmen. Hij wist sterke partijen te spelen deze avond.

De ranglijst van de snelschaakcompetitie is hiernaast, en natuurlijk ook op de jeugdpagina, te raadplegen. Volgende week staat de regulier competitie weer op de planning, waarbij dus weer langer nagedacht kan worden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie