William Gijsen demarreert in de interne competitie

Koploper William Gijsen

SLIEDRECHT – William Gijsen heeft in de 12e ronde van de interne competitie een goede stap gezet richting zijn eerste clubkampioenschap. Een overwinning in deze ronde, terwijl zijn directe concurrent een nederlaag te verwerken kreeg, zorgt ervoor dat Gijsen inmiddels een aardige voorsprong heeft opgebouwd in de interne competitie . Gijsen was al enkele jaren goed onderweg in de interne competitie, maar elk jaar had hij rond deze tijd last van een winterdip. Dit jaar lijkt het anders te gaan en is hij nog altijd niet te stoppen. Wie kan de dadendrang van Gijsen nog stoppen?

Aan het begin van deze ronde leek Arjan van der Leij het tempo van Gijsen bij te kunnen houden, maar dat ging donderdag mis tegen Adrian Mensing. Adrian verscheen sterk voorbereid ten tonele, terwijl Arjan al gauw na de opening in de denktank verdween. Langzaam maar zeker kwam Adrian met de zwarte stukken beter te staan. Dit wist Adrian sterk uit te spelen. Adrian klimt dankzij deze overwinning ook richting de top 3.

William Gijsen wist dus te profiteren van deze misstap van Arjan. William had het niet makkelijk met de sterk spelende Jurgen de Haan. Een stelling met tegengestelde rokades ontstond en het was onduidelijk wie er beter zou staan. Uiteindelijk gaf de vorm van de koploper de doorslag in een ingewikkelde stelling.

Hierdoor wisten ook Wim Pool en Jorik Klein de aansluiting te vinden bij de nummer 2 door allebei hun partijen te winnen tegen Wout Boer en Willem Theunisse. Wim Pool jaagde de witte koning van Wout Boer over het bord. Dit kon uiteraard niet goed gaan en uiteindelijk moest de koning dan ook gaan liggen. Jorik Klein wist ook te winnen tegen een steeds sterker spelende Willem Theunisse. Willem speelde iets te opportunistisch, waardoor Jorik snel kon counteren en materiaal en daarmee de partij kon ophalen.

Arco stond een pion voor…

Arco van Houwelingen maakte zich wat zorgen toen hij hoorde van wedstrijdleider Rik dat hij het mocht opnemen tegen Wim Hokken. Arco was dan ook erg blij dat hij na enkele zetten een pion wist te winnen, althans dat dacht hij. Men wees hem er al snel op dat het geen partij van Wim is, als hij géén pion achterstaat. Zoals u verwacht, voelde Wim zich als een vis in het water en wist hij al snel de verdediging van Arco te ontmantelen.

Simon Kadijk speelde met wit tegen Ferhat Erdogan. Het werd uiteindelijk remise in een vrijwel gelijke stelling. Simon had kunnen winnen als hij zijn éne toren had geofferd. Dat zou hij met zijn dame, zijn andere toren en zijn paard een dodelijke aanval op de koningsvleugel hebben kunnen uitvoeren. Bij het doorrekenen was hij er niet zeker van en daarom zag hij ervan af. Achteraf bleek dus, dat hij gewonnen stond.

De Ri(c)k battle

Dan waren er ook nog 2 heuse partijen tussen naamgenoten. André Langstraat en André van Dieën mochten uitvechten en eveneens zaten Rik Versteeg en Rick Stuij tegenover elkaar. Een nachtmerrie voor uw verslaggever, daarom houd ik het kort. In beide partijen wist de witspeler de overwinning te pakken, al duurde dit wel even. De partij tussen Rik en Rick was de laatste partij van de avond, waar Rick het net niet kon bolwerken.

Een andere lange partij was de partij tussen Tjerry Hut en Tim de Waard. Tjerry wist Tim uiteindelijk te verrassen in het verre pionneneindspel. Er waren ook nog partijen die snel klaar waren. Michiel van den Berg en Yaro van Beest waren in vorm en wisten al snel hun tegenstanders Mark van Hulst en Leo Koppelaar op een nul, en gelukkig ook op een alcoholische versnapering, te trakteren. Overige resultaten zijn te vinden in de tussenstand.

Volgende week gaan we zien of William Gijsen verder uit kan lopen in de 13e ronde van de interne competitie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie