William Gijsen winterkampioen

William lijkt onverslaanbaar

SLIEDRECHT – Na de 15e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht mag William Gijsen zich winterkampioen noemen. In een korte, maar hevige partij wist Gijsen te winnen van toptalent Dana Verheij en staat hiermee zorgeloos aan top met een ruime voorsprong op de nummer twee. Met nog 15 rondes te gaan heeft Gijsen een goede kans op zijn eerste clubkampioenschap.

Peter van den Bergh klimt weer richting top 5 na een spannende partij tegen Arjan van der Leij, die nu 3e is met ruime achterstand op de eerste plek . De tweede plaats wordt nu ingenomen door Wim Pool die geroutineerd won van Joost Stoker.

Arjan van der Leij sluit de eerste seizoenshelft af op een keurige 3e plaats ondanks verlies tegen Peter van den Bergh, die weer richting top 5 klimt. Jorik Klein en Adrian Mensing staan op de 4e en 5e plaats nadat Mensing in een snelle partij met veel zetten won in de onderlinge strijd.

Martin en Rik remiseerden

Een groot deel van de partijen was halverwege de avond alweer voorbij. Robert van Rekom won snel van Stefan van der Waal, terwijl Peter Vis blunderde tegen Sami al-Yassin en moest opgeven.

Mark van Hulst koos in een gelijk opgaande partij de verkeerde voortzetting tegen Marcel Klein en ook hier konden de stukken alweer snel in het doosje.

Rick Stuy en Remon Wismeyer krijgen het spel steeds meer onder de knie en wonnen van respectievelijk Leo Koppelaar en André Langstraat.

Komende donderdag de laatste 2022-ronde van de competitie. Op 29 december wordt er gesnelschaakt om veel oliebollen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord