Goede schaakvoornemens stellen weinig voor

De stukken vlogen over het bord

SLIEDRECHT – Op de tweede speelavond van de snelschaakcompetitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht werden op 5 januari jongstleden al snel de goede voornemens van de schaaktafel geveegd. Aan het begin van de vele snelschaakpartijen werd de tegenstander een goede partij gewenst, maar even later werd diezelfde tegenstander overrompeld met een incorrect stukoffer. De tegenstander ontbrak het aan voldoende tijd om het offer te weerleggen, zodat hij vervolgens door de vlag werd gejaagd?! Hoezo “Goede partij” gewenst? Nee, van het de tegenstander het beste wensen kwam al snel in het nieuwe jaar niets terecht. Het beste wensen bestond dus vooral uit het op een nul trakteren van de opponent.

Jorik Klein was in de tweede speelronde de beste van de ruim 30 snelschakers en met een score van 85% klom hij ook naar de tweede plaats in het tussenklassement, dat nog steeds wordt aangevoerd door Niels Mijnster met een score van 90%. Robert van Rekom staat met 83% op de derde plaats.

David Prook (r) won van Mark

In de tweede ronde deden de nieuwkomers David Prook en Paul Schakel direct zien dat je als beginnende schakers direct kunt scoren. Vooral Prook deed het met een score van 50% uitstekend, maar ook Schakel wist enkele tegenstanders beentje te lichten.

André Langstraat speelt dit seizoen voor het eerst mee met het snelschaken en doet dat meer dan verdienstelijk. Met een score van 55% staat hij in de subtop en laat hij gerenommeerde snelschakers achter zich.

Vader Sami won nu nog wel van zoon Jabber

Opvallend was het onderlinge treffen tussen vader en zoon Al-Yassin. Dit keer was vader Sami zoon Jabber nog de baas, maar dat scheelt niet veel meer.

Vlak voor Pasen heeft de derde en laatste ronde van de snelschaakcompetitie plaats. Klik hier voor de tussenstand na 2 ronden.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie