Nieuwe jeugdkampioenen bekend: Micha de Jong pakt titel, William Theunisse wint Groep 2

SLIEDRECHT – Micha de Jong is de nieuwe jeugdkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht. Met een grote marge schreef de talentvolle schaker de Najaarscompetitie 2022-2023 op zijn naam; een winstpercentage van bijna 93% spreekt boekdelen. William Theunisse greep de titel in Groep 2 en daarmee het promotierecht.

Komende donderdag de prijsuitreiking, donderdag 2 februari de start van de Voorjaarscompetitie 2023. De totale eindstanden zijn als volgt:

Met een speeltempo van 10 minuten per persoon per partij en 5 seconden increment per zet was de strijd om de overige plaatsen in Groep 1 hevig. Karel Peursem speelde een goed seizoen, maar moest de sterke top dit keer nog voor zich dulden. Theo en Jaimy speelden mooie partijen in de top en wisten zo wederom een hoge eindnotering af te dwingen. Joas draaide goed mee en speelt komend voorjaar voor een podiumplaats, evenals Vincent en Jabber. Promovendus Mathew schaakte een mooie middenmootpositie bij elkaar.

Groep 2 kende net als vorig seizoen veel spanning in de top. Dat zien we uiteraard graag! Achter kampioen William eindigde een steeds sterker spelende Jelle en rebellerende neef Julian. Rik Slagboom eindigde keurig op plek 4. Grote verrassing van deze eindstand is debutant Philip, die met een prachtige score een top 5-notering behaalde. Dit betekent de eerste schaakbeker!

Rik pakte met 17 partijen op het nippertje plaats 4 en daarmee een beker
Competitieleider Cees wist alles weer in goede banen te leiden
Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie