Sliedrecht RSB 1 wint overtuigend van Schiedam

Remiseschuiver Peter

SCHIEDAM – In regionale klasse 1B heeft Sliedrecht RSB 1 een overtuigende overwinning neergezet tegen rode lantaarndrager HZP Schiedam. In de 4e competitieronde werd zo het ratingoverwicht van Sliedrecht omgezet in een 6-2 overwinning.

We moesten uit tegen Schiedam en zodoende gingen we met de auto(‘s) op pad. Nu weet iedereen natuurlijk dat carpoolen overal beter voor is: beter voor het milieu en het toekomstige klimaat, beter voor de portemonee, gezelliger, minder files. Maar in Schiedam komt daar nog een argument bij: het is beter 2 auto’s te parkeren dan 5… Voordat de laatste auto een plek gevonden had, was de wedstrijd al begonnen. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken.

Op bord 1 speelde Peter van den Bergh met wit opnieuw tegen Daniël van Loenen, net zoals met de bekerwedstrijd eerder in het seizoen. Hij pakte de opening niet goed aan en kwam na 11 zetten al duidelijk minder te staan. Daniël bood remise aan en dat werd dankbaar aangenomen. Tijd voor andere dingen, zoals verslaglegging.

Jerry van Rekom kreeg op bord 2 ook dezelfde tegenstander als in de bekerwedstrijd. Maar met de zwarte stukken bleek dat een stuk lastiger te zijn en ook hier pakte de opening niet goed uit. In een stelling met tegengestelde rokades had wit ruimtevoordeel en sterke posities voor zijn paarden. Het zag er dreigend uit, maar voordat de strijd echt uit zou barsten, werd gelukkig het remise-aanbod geaccepteerd.

Henk won weer eens ouderwets

Op bord 7 zat Henk Prins met de witte stukken. Na een rustige opening, voor zijn doen, kon hij alsnog een aanval lanceren. In plaats van ‘simpel’ een hele gezonde pion te winnen, keek Henk verder naar aanval en offerde een stuk. Dat sloeg door en geheel in stijl eindigde de partij in ondekbaar mat.

Op bord 6 behaalde Frank Stoute met zwart een degelijke plusremise. Hij won op tactische wijze mooi een pionnetje. De stelling bleef wat rommelig, maar zijn remiseaanbod kon niet geweigerd worden.

Kees van der Does speelde op bord 8 en de partij begon rustig en overzichtelijk. Echter, dat veranderde helemaal toen Kees tactisch toesloeg met Lxh3 en daarmee een pion won. De resterende stelling was ingewikkeld, maar Kees vond de goede zetten en voerde de dreiging naar de wat onveilige witte koning op. Zijn tegenstander maakte pardoes een fout en verloor zijn dame in een penning.

Pieter Pons was als volgende klaar. Op het vierde bord had zijn tegenstander na de opening welliswaar een gedekte vrijpion in het centrum, maar Pieter kon een koningsaanval lanceren. Daar weet hij meestal wel raad mee en hoewel dat niet meteen winnend zou zijn, maakte zijn tegenstander onder de druk een foutje en kon opgeven.

Op bord 5 speelde Johan van de Griend en na een scherpe opening kwam er een rustig eindspel op het bord. Misschien stond Johan ietsje beter en hij probeerde het een tijdje, maar hij kwam er niet doorheen.

Als laatste kreeg Wim Hokken op bord 3 vanaf het begin een prettige stelling met wat meer druk. Maar zijn tegenstander hield alles onder controle waardoor Wim moeilijk verder kwam. Echter, met (beiden) minder tijd op de klok maakte zijn tegenstander een blunder en gaf zomaar een toren weg. Een cadeautje waardoor de score zelfs op 6-2 winst eindigde. Mooi resultaat en op naar de top!?

Voor we tevreden terug naar huis konden, moest nog wel de auto teruggevonden worden… Tsja, ook daarvoor kun je beter een volle carpool-auto hebben, want 2 (of 4) weten meer dan 1.

Klik hier voor het sympathieke verslag van HZP/Schiedam.

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie