Opnieuw topprestatie van Jurgen de Haan

Jurgen offerde zich naar winst

SLIEDRECHT – Subtopper Jurgen de Haan heeft opnieuw laten zien voor niemand bang te zijn. In een aanvallende partij wist hij in de 23ste ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht de nummer 2 in de competitie, Wim Pool, vakkundig mat te zetten. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat De Haan een topspeler over de knie legt. Met deze overwinning klimt De Haan richting top-10.

Koploper William Gijsen blijft winnen en versloeg deze ronde Sami Al-yassin die in het middenspel een koningsaanval te verduren kreeg en na stukverlies zijn koning moest omleggen.

Joost was niet bestand tegen de dadendrang van Arjan

Arjan van der Leij profiteerde van het verlies van Wim Pool en stijgt na winst op Joost Stoker naar een comfortabele 2e plaats. Wim Hokken komt de top 5 binnen door te winnen van de toch goed spelende voorzitter Marcel Klein.

In de middenmoot was er nuttige winst van Tim de Waard op Arco van Houwelingen en Luana Mensing wist geroutineerd te winnen van Rick Stuy. Peter Vis maakte zijn verrassende verlies van de vorige ronde goed te maken door in een korte partij Ferhat Erdogan te verslaan.

Onderaan was er nuttige winst voor David Prook die Mark van Hulst in het eindspel wist te verschalken. Mike van Wijk wacht nog steeds op zijn eerste punt na verlies tegen Corné Noordergraaf, die in korte tijd al zijn tweede punt bij kon boeken. Van Wijk begrijpt het schaken steeds beter en dat gaat op den duur zeker punten op leveren.

Aanstaande donderdag heeft de 24ste ronde van de interne competitie plaats.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie