Theo Theunisse nieuwe koploper snelschaakcompetitie

Theo 100 % score en pakt de eerste plaats

SLIEDRECHT – Traditiegetrouw vlogen bij de Sliedrechtse schaakjeugd de stukken over het bord met het snelschaken en werden de plekken naast de borden rap gevuld met allerlei pionnen en stukken die over en weer in aller haast geslagen waren. Dat kenmerkt het snelschaak nu eenmaal, er worden fouten gemaakt ook door de deelnemers die wat hoger op de ranglijst staan. Dit alles onder deskundige leiding van wedstrijdleider Cees Moes, die als iedereen klaar was een snelle nieuwe indeling verzorgde.

Theo Theunisse stroomde op de tweede snelschaakavond van het seizoen in met een score van maar liefst 5 uit 5 en pakte daarmee meteen de koppositie van de 32 deelnemers tellende competitie.

Via een prima score van 4 uit 5 bereikte Bart een vierde plek

Na de eerste snelschaakavond was Jabber al-Yassin koploper, eveneens toen met een score van 5 uit 5, maar was op de tweede avond duidelijk minder op dreef met 2 uit 5 en zakte naar een zesde plaats in de rangschikking.

Ook Bart van der Beek en Micha de Jong speelden voor het eerst mee en zetten beiden een mooie score van 4 uit 5 neer en kwamen beiden de top 10 binnen, Bart met een vierde plaats en Micha met een vijfde plek.

Mooie score voor Rik met 3 uit 5

Prima scores van 3 uit 5 waren er ook voor Bram Theunisse (7-de plaats), Karel Peursem(10-e), Roël Koopman (11-e), Mathew Terlouw (13-e), Julian Theunisse (14-e), Rik Slagboom (15-e) en Justin Sloots, met een 17-e plaats nog beneden zijn kunnen, maar de competitie is nog lang.

Jake Batenburg, die op een eerdere avond een proefexamen stap 1 met een 9 had afgerond, ging nu op voor het echte echte examen. Hij legde het examen in recordtempo of, leverde zijn papieren in en hoefde niets verder meer te controleren, “alles is goed” deelde hij desgevraagd mee en spoedde zich naar de snelschaakcompetitie waar bleek dat hij slechts 1 snelschaakpartijtje had gemist.

Jake, toch maar al een eerste diploma

Nu was het niet zo dat ook echt alles goed was, maar toch een 8,5 voor je eerste examen is een mooi resultaat.

In de overige vier ronden snelschaak haalde Jake 2 uit 4 en ook hier geldt net als op het examen dat vlug niet altijd goed hoeft te zijn, maar dat is niet alleen op hem van toepassing.

Komende donderdag, 9 maart, gaat de derde snelschaakavond van start. Dan is het zo nieuwe ronden, nieuwe kansen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie