Nieuwkomer Jayden Verloop scoort er op los bij de jeugd

Jayden speelt al zeer goed

SLIEDRECHT – Hij kreeg in januari en februari dit jaar schaaktraining op de Anne de Vriesschool, was de jongste leerling, werd daarna snel lid van Schaakvereniging Sliedrecht en scoort er daar flink op los. Jayden Verloop heeft in groep 2 van de jeugdcompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht direct laten zien een groot talent te zijn. Hij speelt rustig, zet zijn stukken goed en dat leverde direct enkele punten op. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen.

Christian Verhoef doet mee om de prijzen

Bovenaan in groep 2 lijkt Julian Theunisse ongenaakbaar, want hij wist de eerste 7 partijen in de Voorjaarscompetitie te winnen. Christian Verhoef blijft nog enigszins in de buurt, terwijl nieuwkomer Gerdinand van Dam de derde plaats stevig in handen heeft.

Opvallend zijn ook de goede scores van de nieuwkomers Wytze Verweij en Jake Batenburg. Zij gaan de komende seizoenen zeker een rol in de top spelen. En de clash tussen de gebroeders Van der Kraan werd dit keer in het voordeel beslecht van Koen. Ties heeft aangegeven in de volgende partij terug te slaan!

In groep 1 krijgt titelverdediger Micha de Jong de ene na de andere nederlaag te verwerken. Dit keer moest hij in Jaimy Bakker zijn meerdere erkennen. De huidige jeugdkampioen is pas op de vierde plaats terug te vinden in de tussenstand. Koploper Theo Theunisse staat ruim aan kop, maar Jaimy Bakker heeft nog uitzicht op zijn tweede jeugdkampioenschap. Vincent Langstraat staat keurig derde.

Al met al veel verrassende uitslagen en vooral een toestroom van nieuwkomers, die direct laten zien een rol te gaan spelen in de eindstanden.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie