Tweede team weet weer wat verliezen is

Luana won opnieuw sterk

ZOETERMEER – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de voorlaatste KNSB-ronde een wat ongelukkige nederlaag geleden. Tegen Promotie 2 leed het team van teamleider en navigator Johan van de Griend een 4,5-3,5 nederlaag. “Er had meer ingezeten”, was het logische commentaar van de man die Zoetermeer vanuit Sliedrecht via de Zeelandbrug wilde bereiken…

In het troosteloze Zoetermeer (Ed Trompet zou zeggen: “Daar wil je nog niet dood worden gevonden, want dan eindig je in een kliko.”) ging het al snel mis met het Sliedrechtse team. Jerry van Rekom had zijn Hut-vorm meegenomen en dat resulteerde in een vrij kansloze nul tegen een goed spelende tegenstander.

Dat Hans Klein wat ritme mist is niet raar en dat hij in tijdnood wat vergat is hem vergeven, zeker tegen een tegenstander die tijdens de partij een broodje zo luidruchtig verorberde dat je daarbij hoopte dat daar een nul voor zou worden gegeven in plaats van dat dat gebeurt bij een onschuldig afgaand mobieltje, waarbij je buurvrouw vraagt of je nog suiker hebt. Goed dat Hans weer meespeelde en in de laatste ronde gaat hij knallen. Zo kwam Promotie 2 bijna gratis op een 2-0 voorsprong.

Teunis won op zijn Teunis

Sliedrecht 2 kwam terug in de wedstrijd doordat Teunis den Rooijen zijn tegenstander langzaam maar zeker in de problemen bracht. Na één van de weinige actieve zetten van zijn sympathieke tegenstander sloeg Teunis direct hard toe.

Invaller Peter Vis speelde een goede, zenuwachtige partij, kwam een pion voor, maar de druk van de op papier veel sterkere tegenstander werd te groot. Uiteindelijk moest Vis zijn koning omleggen.

De stand werd weer spannend door een prima winstpartij van Luana Mensing, die weinig respect toonde voor de voorzitter van Promotie. Vanaf het begin nam de inmiddels topscorer van het team (TPR 2079!) het initiatief en via een fraaie combinatie kreeg Luana groot voordeel. Dat raakte ze niet meer kwijt.

Veelspeler Johan scoort veel!

De overgebleven spelers kregen opdracht om op winst te spelen. Daarvoor werden zelfs remise-aanboden weggewimpeld alsof dat het de gewoonste zaak van de wereld was. Vooral Johan van de Griend was dapper om het vredesaanbod van zijn tegenstander af te slaan. Van de Griend stond een pion achter, maar vocht zich enorm sterk terug in de partij. Zelfs zo sterk dat hij via het door hem zelf genoemde familieschaakje (Wie zou hij daarmee bedoelen?) een toren wist te winnen en dus ook de partij. Hulde!

Willem Kuiper had ook een remiseaanbod afgeslagen gezien de achterstand op dat moment. Dat moest hij dit keer duur bekopen, want na de weigering kwam hij met de zet slechter te staan en de nul was uiteindelijk niet te voorkomen.

Bij een 4-3 achterstand moest kopman Wim Hokken winnen en dat leek aanvankelijk ook te gebeuren. Na zijn gebruikelijke pionoffer kreeg hij de overhand en een geweldige stelling. Hij wist de mokerslag echter niet te vinden, waardoor hij moest kiezen voor een remise-eindspel. Dat werd het dan ook.

Gestreden en ten onder gaan in Zoetermeer is geen schande, wel als je bedenkt dat de evolutie in de forensenstad toch even stil heeft gestaan, want betalen kon je alleen met contant geld. Gelukkig had Hans Klein nog wat guldens op zak…

De felicitaties gaan naar Promotie, dat nu gedeeld derde staat. Sliedrecht 2 blijft Promotie nog net op bordpunten voor. Op naar de laatste wedstrijd, thuis tegen DD 2. Kijken of het team van de teamleiders Johan van de Griend en Jerry van Rekom het seizoen feestelijk kunnen afsluiten. Laatstgenoemde bepaalt dan de opstelling en weet in ieder geval wie dan de kopman gaat worden…

Klik hier voor de stand in klasse 4F.

PS: Dat de wedstrijd op 1 april plaats vond heeft het verslag wel enigszins beïnvloed of niet soms?

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie