Jeugd raakt geïnspireerd door het WK

Micha speelde als Ding Liren

SLIEDRECHT – Donderdagavond 13 april stond er weer een snelschaakavond op het programma voor de jeugd. Die dag had ook Ding Liren de stand in de WK-match gelijkgetrokken tegen Ian Nepomniachtchi. Deze match wordt van commentaar voorzien door veel grote namen in de schaakwereld. Onder veel jeugdspelers is Levy Rozman geliefd. Zij kijken dan ook trouw zijn video’s waarin hij deze partijen bespreekt. Dit is erg leerzaam en het werd deze avond al snel duidelijk dat de Sliedrechtse jeugd hier veel van opsteekt. Koploper Micha de Jong offerde tegen Theo Theunisse op eenzelfde manier als Ding Liren een kwaliteit voor compensatie en een vrijpion. Dit leverde hem in het eindspel een punt op.

Ook op andere borden was de invloed van de sociale schaakmedia te spotten. Zo leren steeds meer jeugdspelers openingstheorie via korte video’s op de sociale media. Zeker tijdens het snelschaken is dit heel handig. Zo scoorden onder anderen Jaimy Bakker en Rik Slagboom goed hierdoor.

De tussenstand

Ondertussen kregen enkele leden ook les van Rik Versteeg en Roland Kop en ook zij konden daarna nog enkele ronden meeschaken. Deze opzet werkt heel goed. Onder anderen voor Jayden Verloop wierp dit zijn vruchten af. Daarnaast is te zien dat het maken van de opdrachten uit de stappenmethode ook loont. Zo wisten Jake Batenburg en Ezra goed punten te scoren deze avond én kregen zij nog uitleg over de gemaakte opgaves uit hun stappenboekjes. De tussenstand na deze avond is hiernaast te vinden.

Er zijn dus veel methoden om nog beter te worden in het schaken waar de jeugd goed gebruik van maakt. Volgende week kan dit tijdens de reguliere competitie ook weer tentoon worden gesteld!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie